CASE: NRGREEN LEVERER SOLCELLEANLÆG TIL NØRAGER MEJERI

NRGREEN leverer solcelleanlæg til Nørager Mejeri der bliver
finansieret af energibesparelser.

Med hjælp fra den grønne entreprenørvirksomhed NRGreen investerer Nørager Mejeri i et 1 MW solcelleanlæg, der vil dække 20 procent af mejeriets energiforbrug. Investeringen bliver omkostningsneutral, da energibesparelserne betaler for anlægget.

Som en del af Nordex Food har Nørager Mejeri mærket prisstigningerne på alt fra råvarer til energi og dermed det øgede pres på likviditeten.

Med ønsket om at gå en grønnere vej i deres energiforbrug har Nørager Mejeri investeret i et stort jordbaseret solcelleanlæg, der vil stå for 20 procent af mejeriets energiforbrug.

Derved sparer Nørager Mejeri miljøet for mere end 150 ton CO2 årligt.

Administrerende direktør for Nordex Food, Martin Aagaard Pedersen, fortæller ifølge pressemeddelelsen:
“Det er naturligvis vigtigt for os som virksomhed at vise vores kunder, medarbejdere og omverden i øvrigt, at vi tager den grønne omstilling alvorligt og gør vores for at passe på miljøet.”

Der skulle dog findes en finansieringsmodel, der ikke mærkes på likviditeten. Her fortæller Martin Aagaard Pedersen videre:
“Det er pt. vigtigt for os ikke at mærke investeringen i vores likviditetstræk, da vi også skal passe på vores forretning. Så derfor var det helt oplagt at gå med en afbetalingsordning, hvor vores månedlige besparelse kunne dække vores afbetaling”, siger han ifølge pressemeddelelsen.

At afbetale med sine besparelse er ikke en ny model. Den er for eksempel tidligere blevet brugt inden for energisektorerne.
Simon Borbiconi, der partner hos NRGreen, udtaler: “Vores finansieringsmodel går ud på at kunden benytter sin energibesparelse til at afviklesolcelleanlægget. På den måde har kunden som minimum et omkostningsneutralt energiprojekt fra dag 1.”

Anlægget forventes at stå klar i løbet af 2022 og vil i alt give Nørager Mejeri en betydelig besparelse årligt.

 

icons8 linkedin 2 64 nrgreen

 

nrgreen

 

 

 

Læs også

Scroll til toppen