Boligforeninger og virksomheder ønsker at hjælpe klimaet med ladestandere

Ladestandere til erhverv og boligforeninger

Alt om ladestandere til erhverv

Hos NRGreen hjælper vi virksomheder med miljørigtige løsninger. Vi står blandt andet for bureaukratiet, installationen samt vedligehold af solceller til erhverv. Herunder præsenterer vi vores andet grønne produkt; ladestandere til erhverv. En ladestander, som kan bruge den grønne strøm fra solcellerne til at tilbyde strøm på parkeringspladsen. Bureaukratiet, installationen og vedligeholdet gælder ligeledes her.

Et fælles og forandret klimaaftryk

Vi har alle et ansvar for at trække i den grønne omstillings klæder og bidrage til et fælles og forandret klimaaftryk. Og til trods for, at Danmark somme tider kan virke som en lille dråbe i et stort hav, er vi på mange områder frontrunners på projekt ‘grøn omstilling’. Som privatperson i Danmark kan man gøre alt fra at genbruge sit regnvand, tage gå-benene til dagligvarebutikken til at slukke for stikkontakten, når man forlader lokalet – mulighederne er faktisk uendelige. 

Som virksomhed kan man sende et signal til sine kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere om, at man tager den grønne omstilling alvorligt. Det kan man gøre ved at anskaffe sig ladestandere til erhverv, til fri afbenyttelse for de mange kunder, samarbejdspartnere og medarbejder, som skal benytte virksomhedens parkeringsplads.

Inholdsfortegnelse

Kontakt os

campaign creators e6n7uoEnYbA unsplash scaled e1613308781232
Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst en besked

Vores værditilbud

NRGreen er din garanti for

  • En intelligent omstilling fra sort til grøn energi
  • En langsigtet og bæredygtig klimaplan for jeres energiforbrug
  • En investering i klimaet uden, at I skal finde penge i budgettet
  • Professionel indgåelse af aftaler og samarbejde med leverandører
  • At I sparer tid på vedligehold og drift af jeres aftaler og energiløsninger
  • Op til 15 års garanti på alle installationer
Brandis spiri

Ladestandere til erhverv er en afgørende spillebrik i det store klimaspil

Hos NRGreen tilbyder vi miljørigtige løsninger til virksomheder, som ønsker at skabe et positivt (klima)aftryk i Danmark, såvel som på hele planeten. Vi koncentrerer os om miljørigtige løsninger, hvor både din virksomhed og klimaet får den bedste aftale. Vi står blandt andet for bestilling, opsætning og vedligehold af solceller til erhverv. Vi nævner her  vores tilbud af solceller til erhverv for at fortælle dig, at du kan gøre brug af den grønne strøm, som solcellerne genererer, til dine nye ladestandere til erhverv. Hvis du ønsker at installere ladestandere til erhverv skal du derfor læse med her, og gerne ned til det sidste punktum.

Vi vil fortælle dig om regler for ladestandere til erhverv, hvilke virksomheder som bør investere i ladestandere, industrier som kan spare på ladestandere samt information om ladetid. Derudover får du forklaringen på, hvad KW, kWh, faser og ampere er. Vi tager det helt fra toppen af bygningen, og arbejder os langsomt ned gennem elevatoren og videre til din virksomheds parkeringsplads, hvor de nye ladestandere til erhverv fremover skal stå til gavn og glæde for medarbejdere og kunder. Når du står dernede, skulle du gerne vide alt, hvad der er værd at vide om ladestandere til erhverv. 

Vi starter i fysiklokalet og gennemgår de tekniske forklaringer først, for så snart man kan dem, giver ladestandere til erhverv faktisk rigtig god mening – og så har du også lidt fede fagord at blære dig med til næste firmafest, eller næste gang du spiller et slag Bezzerwizzer med familien.

Når fysiktimerne ligger lidt for langt væk, kommer vi dig til undsætning

Kilowatt

Kilowatt, kW, er kort forklaret en fysisk enhed for effekt. Det er lige så også den præcise effekt, som ladestanderen tilfører elbilens batteri. Jo højere kilowatt, som bliver tilføjet elbilen, des hurtigere vil elbilens batteri blive ladet op.

Kilowatttime

Kilowatttime, kWh, er en måleenhed for energienhed og elforbrug. En elbils batteristørrelse opgøres ligeledes i kWh.

Faser

En fase er den ledning, som konstant har strøm løbende igennem sig. På en stikkontakt i hjemmet er en fase tilstrækkelig, men til opladning af elbiler anbefales det, at man tager en tre-faset elinstallation i brug. Det gør på den måde opladningen hurtigere og ikke mindst sikrere.

Ampere

Ampere henviser til strømstyrken, som nemlig måles i ampere. Det beskriver antallet af elektroner, som løber gennem en ledning per sekund. I din virksomhed skal man tage højde for, om man har ampere nok til rådighed. En ladestander med to ladeudtag på 11 kW kræver fx 32 ampere.

NRGreen klimaaftalen

Alt hvad du skal vide om ladestandere til erhverv

Som lovet kommer vi til at fortælle dig alt, hvad der er værd at vide, om ladestandere til erhverv, så du er godt klædt på til at tage det bæredygtige valg, og anskaffe dig en ladestander til parkeringspladsen. Vi starter med en kort, men teknisk, forklaring på, hvordan de faktisk giver strøm til bilen.  

Fælles for alle metoder til at lade en elbil op er, at de alle anvender AC-strøm, hvis borgerlige navn er vekselstrøm. Det er den samme strømtype, som er tilgængelig i et almindeligt el-net. Vekselstrøm kan ikke lagres i elbilens batteri, og det bliver derfor oplagret i en anden form, som kaldes jævnstrøm, også kaldet DC. I elbilens sidder en lader, også kaldet OBC, og det er den lader, som sørger for at konvertere vekselstrømmen til jævnstrøm, som på den måde lagrer strømmen i batteriet.

Ladestandere til erhverv når det skal gå lynende hurtigt

… eller når det gerne må gå lidt langsomt – det bestemmer du. Der findes tre typer ladninger: En AC-ladning, en hurtigladning og en lynladning. Herunder beskriver vi alle tre ladestandere til erhverv.

En AC-ladning er, foruden at være den mest almindelige type ladning, også den langsomste og billigste løsning. Denne løsning giver mening for dig, som kun skal bruge et begrænset antal kilometer i batteriet, eller hvis du har tid og mulighed for at lade bilen stå længe. En AC-ladning går langsommere, fordi vekselstrømmen via bilens OBC skal omformes til jævnstrøm. Den har en typisk effekt på 3,7-22 kW. 

En hurtiglader har fastmonteret kabler, og vil typisk være at finde på parkeringspladser, ved indkøbscentre, langs motorveje og på tankstationer. De har en typisk effekt på 43-50 kW. 

En lynlader er den type ladning, hvor du har mulighed for en lynhurtig ladning – som navnet også indikerer. De vil være at finde på trafikale knudepunkter eller på ladestationer. Den har en typisk effekt på 150-350 kW.

Hurtigladning og lynladning går stærkere, fordi jævnstrømmen, som kommer ud af ladestanderen, bliver lagret direkte i bilens batteri. Med andre ord hælder du strøm direkte på batteriet.

Og som vi lærte i fysiktimen er kW den præcise effekt, som ladestanderen tilfører til elbilens batteri – jo højere kW, jo hurtigere er ladningen. 

Hurtiglader du fx med 50 kW, vil der gå 30 minutter, og så har du mellem 100-150 kilometer på batteriet, hvor du med en lynlader kan få 150 kilometer på blot 15 minutter, fordi den tilfører 150 kW.

Har du spørgsmål til ladestandere til erhverv?

Det står vi for

en grøn og bæredygtig vej

Regler for ladestandere til erhverv

Inden du tager det bæredygtige valg om at anskaffe en ladestander til erhverv, er der nogle forskellige regler og bekendtgørelser, som man skal være opmærksomme på. NRGreen sørger for at læse det med småt, så du slipper for at gøre det, men skulle du være interesseret i selv at læse med, kan du se ladestanderbekendtgørelsen eller vejledning i Bygningsreglementet.

Vi har nævnt virksomhedens grønne klimaaftryk før, og vi nævner det igen hernede, hvor du skal have svar på, hvilke virksomheder, som bør investere i ladestandere til erhverv. Har din virksomhed en tilgængelig parkeringsplads, hvor I dagligt lader kunder og medarbejdere benytte de markerede båse? Så kan ladestandere til erhverv blive din virksomheds nye bedste ven, når kunder, samarbejdspartnere og medarbejder kommer i deres elbiler og gerne vil lade bilbatterierne op. Det er en god og grøn service at kunne tilbyde, og din virksomhed sender på den måde et signal om, at elbiler er (asfalt)vejen frem. Råder du derimod over en parkeringsplads til en boligforenings beboere, skal du læse med her.

Som resultat af energiaftalen fra 2018 og klimaaftalen for energi og industri i 2020, vil det nu være muligt at søge om tilskud til en ladestander ved blandt andet boligforeninger. Dette tilskud til en ladestander er givet som en håndsrækning til de mange elbils-bilister, hvor ønsket er, at det nu i fremtiden skal være nemmere at lade sin elbil op. Dette kan ligeledes give incitament til, at flere danskere nu kan se sig ud af at anskaffe en elbil. En naturlig bekymring har været, om det ville være for besværligt, at få ladet sin bil op i hverdagen. 

Regeringen har afsat 50 millioner kroner som et tilskud til opsætning af ladestandere på parkeringspladser, som er tilknyttet andels- og ejerforeninger samt almene boligforeninger. 

Ønsker du derfor en ladestander ved din boligforening, vil det derfor være muligt at søge om et statsligt tilskud. Vil du selv læse mere kan du finde flere oplysninger på Bolig og Planstyrelsens hjemmeside.

Hos NRGreen samarbejder vi med firmaet Spirii, som tilbyder nem opladning til medarbejdere og gæster, som ankommer i elbil. De hjælper med designs, og tilbyder altid den smarteste og billigste ladeløsning, så virksomhedens kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere kan lade deres elbiler op.
Spirii har et offentlig ladenetværk, som er åbent for alle. Dette ladenetværk tilbyder opladning til alle slags elbiler. Man skal ikke tegne et abonnement for at lade til en rimelig strømpris – de sætter hele tiden ladestandere op i samarbejde med virksomheder, som ønsker at lave miljørigtige løsninger til virksomheder, som her hos NRGreen.
Deres platform, ved navn Spirii Connect Platform, er markedsledende, da den bygger på en cloud-baseret platform. Det gør hardwaren intelligent, opladning smartere og tilbyder på den måde en enkel ladeoplevelse til alle slags kunder.
De leverer en høj ekspertise, da de over en lang årrække har opbygget stor erfaring i elbilsbranchen. De er de blandt de mest erfarne udviklere af ladeløsninger, og derfor en kompetent udbyder, når der skal laves smarte, enkle og billige ladeløsninger.

Hos NRGreen tilbyder vi, som vi nævnte tidligere, miljørigtige løsninger til virksomheder. Vi slår derfor gerne på tromme for, at du både får opsat solceller til erhverv, og på den måde udnytter den grønne strøm til de nye ladestandere til erhverv. Vi står for det bureaukratiske, opsætningen og vedligeholdet, så du på den måde kan læne dig tilbage og nyde synet af alle de grønne og gode valg, som din virksomhed har truffet.

Har du flere spørgsmål?

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst en besked
Scroll til toppen