CASE: TEC INVESTERER MASSIVT I GRØN ENERGI

Mange virksomheder i Danmark har allerede skrevet bæredygtighed ind i deres CSR-strategi eller vision. Men hvor langt er der egentlig fra tanke til handling?

For uddannelsesinstitutionen TEC – Technical Education Copenhagen – er der ganske kort. Bæredygtighed er nemlig et vigtigt anker i deres grundforståelse og vision, og det har TEC’s afdelinger i Hvidovre, Gladsaxe og Lyngby for nyligt rykket på.

Ved at indgå i et klimapartnerskab med NRGreen har afdelingerne investeret massivt i den grønne omstilling.

Tilsammen har de tre afdelinger fået installeret et solcelleanlæg på over 3/4 MW og opsat 40 el-ladestandere til opladning af elevers og ansattes el-biler. Alene solcelleanlæggene vil spare klimaet for over 130 ton CO2 om året.

Det er vigtigt for TEC at være en god rollemodel ved en grøn omstilling, da de uddanner mange unge mennesker inden for håndværk og som i stigende grad er en del af denne omstilling.

Fra solenergi til strøm i el-biler med NRGreen

Energien fra solcellerne vil ikke kun indgå som et led i skolernes energiforbrug, men vil også levere strøm til el-ladestanderne, således at elever og ansatte kan lade deres el-biler med grøn strøm produceret på skolernes tag.

Gitte Svendsen – Hovedansvarlig for miljø- og energitiltag på TEC, Technical Education Copenhagen udtaler:

“ For os som uddannelsesinstitution er det selvfølgelig vigtigt at bidrage til den grønne omstilling.

Ved at koble vores grønne energiproduktion fra solceller sammen med lade stander til elever og ansattes biler, letter vi samtidig deres hverdag, og kan måske på sigt være med til at præge deres bilvalg mod en grøn model.”

icons8 linkedin 2 64 icons8 facebook f 48 2

 

Hvidovre 5995

 

Tec banner 1

 

Læs også

Scroll til toppen