Skip to main content

Grøn skolestart på danske uddannelser

08. august 2023
Flere og flere uddannelsesinstitutioner investerer I solceller for at sikre en mere bæredygtig fremtid og skolestart for eleverne.

Bæredygtig skolestart I grundskolen

Den grønne omstilling er i stærk fremgang hos de danske uddannelsesinstitutioner. Et betydeligt antal af gymnasier og privatskoler indser vigtigheden i den grønne omstilling, samt hvilke økonomiske fordele, det kan medføre at investere i vedvarende energi. Ved årets skolestart, er der flere elever, der kan begynde skoleåret på en grønnere skole, end den de gik på ferie fra, efter de har fået solceller fra NRGreen henover sommerferien.

Hos Hjørring Private Realskole, har de i år fået en grøn skolestart med god klima-samvittighed og økonomiske besparelser. De har hen over sommerferien fået installeret deres nye solcelleanlæg, der er placeret på taget af skolens sportshal. Med dette projekt har realskolen foretaget en grøn investering, som sjældent ses inden for samme ambitionsniveau. Solcelleprojektet producerer 187.030 kWh om året, og dækker mere end 100% af skolens energiforbrug. På den måde bidrager skolen med mere vedvarende energi end de forbruger. Den overskydende elektricitet fra skolens solcelleanlæg bliver brugt i det fælles elnet, så Hjørring Private Realskole samtidig bidrager til Danmarks fælles grønne omstilling. Det medfører desuden en årlig CO2-besparelse på 29,36 ton. Denne mængde CO2 svarer til, at en gennemsnitlig personbil kører rundt om Jorden 7 gange.

Se et overblik over nogle af de andre uddannelsesinstitutioner, som også har investeret i solceller fra NRGreen her.

Gymnasier baner vejen for fremtidens energi

Særligt hos de gymnasiale uddannelser er der stor interesse for vedvarende energi produceret af solceller. Hos Tårnby Gymnasium på Amager har de et stort fokus på bæredygtighed. Deres grønne råd, bestående af elever og lærere fra gymnasiet, har blandt andet taget initiativ til at omlægge til solenergi. 

Solcelleanlægget producerer 62.788 kWh, hvilket dækker ca. 30% af skolens forbrug, og også her er det placeret ovenpå gymnasiets sportshal. Derudover har skolen også fået etableret en rød algesø og et område med vilde blomster, for at bidrage til miljøet. Denne indsats modtog Tårnby Gymnasium en særlig anerkendelse for, da de blev udmærket som UNESCO verdensmålsskole. Denne udmærkelse blev fejret i maj 2023, hvor partner hos NRGreen, Simon Borbiconi, var inviteret til at deltage i arrangementet.

Læs mere om arrangementet her.

Rektor hos Tårnby Gymnasium, Mikkel Harder Sørensen, ser solcelleanlægget som en vigtig brik i både gymnasiets omfangsrige bæredygtighedsstrategi og deres undervisning: 

På Tårnby Gymnasium & HF er vi meget optaget af bæredygtighed. Vi har de senere år igangsat en række forskellige projekter, der har bæredygtighed som omdrejningspunkt. Herunder Vild med vilje og et større efteruddannelsesprojekt i samarbejde med Københavns Universitet og Gymnasierfællesskabet. Et af vores mest markante projekter er vores solcelleanlæg fra NRGreen. Projektet har i høj grad været båret af eleverne, og NRGreen har fra starten af projektet indgået i en god dialog med eleverne omkring solcelleanlæggets udformning og effekt. Resultatet er, at vi nu har nedbragt vores CO2 udslip med end 8 tons årligt. Data fra solcellerne skal desuden indgå i undervisningen og dermed også blive en del af fagligheden på skolen,” fortæller han.

Det tekniske gymnasie, Technical Education Copenhagen, der har flere uddannelsesinstitutioner i Storkøbenhavn, har også gjort en betydelig indsats for at forbedre klimaet. De har installeret solceller på tagfladerne af flere af deres gymnasier, blandt andet hos H. C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby. Deres solcelleanlæg dækker 100% af deres energiforbrug, og sparer atmosfæren for 12,7 tons CO2 om året, hvilket svarer til, at en gennemsnitlig personbil kører rundt om Jorden 3 gange. Foruden at installere solceller hos H. C. Ørsteds Gymnasium, har Technical Education Copenhagen også investeret i tagbaserede solceller på deres gymnasier i Hvidovre og Gladsaxe. Samlet set producerer Technical Education Copenhagens tre solcelleanlæg 724.418 kWh og sparer i alt 133 ton CO2 om året.

Det er inspirerende at se, hvordan ungdommen brænder for at gøre noget for klimaet og miljøet. Det giver utroligt god mening, at skoler og gymnasier, der allerede er med til at forme vores fremtid, også gør en indsats for at sikre et bedre klima og miljø. Det er noget som vi alle kan lære af,” fortæller Simon Borbiconi om uddannelsesinstitutionernes mere klimavenlige skolestart. 

SKAL JERES SKOLE OGSÅ SKABE EN GRØNNERE FREMTID FOR JERES ELEVER INDEN NÆSTE SKOLESTART?

RING TIL OS PÅ +45 70 60 56 01, UDFYLD VORES KONTAKTFORMULAR ELLER SKRIV TIL OS PÅ INFO@NRGREEN.DK, OG HØR HVORDAN VI KAN HJÆLPE JER TIL ET MERE KLIMAVENLIGT ENERGIFORBRUG.
Læs også

Serviceaftale hos NRGreen sikrer vedligehold af dit solcelleanlæg

marts 15, 2024

Ledelsens syn på 2023: En stabil positionering på markedet

januar 22, 2024

Sådan virker solceller: Fra lys til energi

januar 10, 2024