Skip to main content

Corporate Social Responsibility

En sundere fremtid

I NRGreen arbejder vi for at gøre det danske erhvervsliv grønnere med en vision om at bidrage mærkbart til Danmarks klimaregnskab, ved at udbrede produktionen af vedvarende solenergi. Den grønne omstilling er helt essentiel for at kunne skabe et bedre klima, så vi alle kan få en bedre og mere sikker fremtid. Vi løser ikke hele klimakrisen ved at implementere solenergi alene, men det er et skridt i den rigtige retning. Solenergi nedsætter ikke blot CO2-udlednignen hos vores kunder, men bidrager også til en fælles grøn omstilling, når den overskydende, grønne elektricitet bliver sendt ud i det fælles elnet. Læs mere om, hvordan solenergi bidrager til FN’s Verdensmål.

Denne vision afspejler sig naturligvis også i den måde, som vi driver NRGreen på. Derfor er det vigtigt for os, at vores arbejde for den grønne omstilling både gavner andre, men også at det ikke skader nogen i processen. Derfor har vi valgt en leverandør, som både har et stort fokus på medarbejdertrivsel og andre elementer inden for Environmental, Health and Safety (EHS) samt reducering af drivhusgasser (Greenhouse Gasses – GHG) ved produktion. Vi har desuden valgt at donere til velgørende organisationer, hvis arbejde bakker op om vores vision. Vi er klar over, at vi altid kan gøre mere på mange forskellige områder inden for Corporate Social Responsibility, men er vi glade for de positive tiltag, som vi har foretaget ind til videre. 

På denne side findes informationer om følgende CSR-initiativer i NRGreen: 

  • Donationer i 2023
  • Forsyningskæde (SCM)
    • ESH hos leverandøren
    • CO2-omkostninger ved investering af solceller

Donationer

At arbejde for bedre fremtid er vores grundlæggende drivkraft, og det ønsker vi også at sigte mod med vores Corporate Social Responsibility strategi. Det kræver mere end grøn omstilling at tage ansvar for vores fælles fremtid, og derfor har vi valgt at strategien skal fokusere på social bæredygtighed. Dette gør vi ved at støtte udvalgte organisationer, der arbejder for at støtte henholdsvist børn og sundhed. De to emner er efter vores mening ligeledes essentielle for en bæredygtig fremtid. Ved at fokusere på disse emner tager vores Corporate Social Responsibility strategi for 2023 primært udgangspunkt i Verdensmål 3: Sundhed og trivsel.

Kræftens Bekæmpelse

Kræft er en af de mest udbredte sygdomme i Danmark, og der er en betydelig social ulighed i både forekomsten af og overlevelse efter kræft. Heldigvis er overlevelsesraten stigende, men det er fortsat vigtigt at udvikle forskningen, forbedre vilkårene for kræftpatienter og deres pårørende samt styrke forebyggelsen. Derfor har vi i NRGreen valgt at støtte Kræftens Bekæmpelse ved at indgå i et erhvervspartnerskab samt give et bidrag til indsamlingen Knæk Cancer 2023.

Ved at donere til Kræftens Bekæmpelse, bidrager vi til at de kan fortsætte deres arbejde på de tre områder, og derved forhåbentlig sikre en fremtid uden livstruende kræft for de næste generationer.

Børneliv

Organisationen, Børneliv, arbejder for at styrke børns fysiske og psykiske sundhed. Med en kombination af leg og læring underviser Børneliv om kroppen og psykisk trivsel. Derudover bidrager de bl.a. til en tryg tilværelse for børn, ved at arbejde for at lærere og pædagoger er udlært i livredende førstehjælp til børn, samt undervise sundhedsfagligt personale i, hvordan de bedst kommunikerer til børn og skaber en tryg oplevelse, når de er på hospitalet. Deres arbejde bidrager desuden til at bekæmpe ulighed i sundhed hos børn.

”Det giver god mening for os at støtte Børneliv, da deres arbejde for børns sundhed og trivsel er en vigtig investering i fremtiden. Så vi er rigtig glade for at kunne hjælpe Børneliv til at fortsætte deres gode arbejde”, fortæller Simon Borbiconi, partner i NRGreen, om donationen.

Danske Hospitalsklovne

Ingen børn fortjener at bruge deres barndom på hospitalet, men det er nødvendigt for nogle. I sådan en situation er det vigtigt, at indlagte børn fortsat får gode oplevelser, så de bedre kan stå sygdomsforløbet igennem. Derfor har vi valgt at støtte Danske Hospitalsklovne, der arbejder for styrke indlagte børns livsglæde og livsmod, og gør et liv med sygdom på hospitalet mere børnevenligt. Hospitalsklovnen er en ven, når der er allermest brug for det, og derfor er vi glade for at bidrage til, at de kan udføre deres vigtige arbejde på de danske hospitaler.

LittleBigHelp

LittleBigHelp er en non-profit organisation, der arbejder dedikeret for at forbedre livet for børn i nogle af verdens mest sårbare samfund. De fokuserer på områder som uddannelse, sundhed og generel trivsel for at sikre, at børnene ikke blot overlever, men at de også trives og vokser til at blive stærke og selvsikre individer. Derfor støtter vi organisationens arbejde, som en del af vores CSR-startegi.

Vores støtte til de udvalgte organisationer løser selvfølgelig ikke alle problemer og udfordringer inden for børne- og sundhedsområdet, men vi er glade for at kunne bidrage til at øge og opretholde organisationernes vigtige arbejde med at styrke og forbedre fysisk og psykisk trivsel samt forskning. Vi sætter værdi i at give noget tilbage til samfundet, ikke blot når det kommer til klima og miljø, men også når det gælder social bæredygtighed.

Organisationer, vi støtter i 2023

Forsyningskæde (SCM)

Ligesom sundhed har været et fokus i vores støtte af NGO’er i 2023, så er dette også vigtigt for os, når det kommer til vores forsyningskæde.

Mere end 95% af alle solceller produceres i Kina, og størstedelen af de resterende 5% produceres i andre dele af Asien. Dette skyldes, at nogle af de materialer, som findes i solceller, herunder grundstoffet silicium, stort set kun kan udvindes i Kina. Da arbejdsforholdene i nogle af disse områder ofte ikke lever op til de standarder, som vi fx har i Danmark, har det ført til mange etiske dilemmaer om solcellebranchen. Dette har vi naturligvis taget stilling til i NRGreen.

I NRGreen ønsker vi ikke at støtte op om tvangsarbejde eller anden form for urimelige arbejdsvilkår, og dette afspejles selvfølgelig i vores valg af leverandør. Derfor har vi valgt solcelleproducenten, Trina Solar, da de sikrer, at deres medarbejdere har gode og sunde arbejdsforhold. Derudover arbejder de aktivt med at nedbringe deres egen udledning af drivhusgasser (Greenhouse Gass, fork. GHG), hvilket har en positiv effekt på udledningen af CO2 og andre drivhusgasser i forbindelsen med produktionen af solcellerne.

EHS hos leverandøren

Trina Solar er en international virksomhed, som så mange andre solcelleproducenter er udsprunget i Kina, men som nu også har fabrikker i Mongoliet, Vietnam og Thailand. De rapporterer årligt om deres arbejdsforhold samt andre bæredygtighedstiltag, og modtog i 2016 prisen for bedste arbejdsplads i Asien inden for rapportering af bæredygtighed – herunder også EHS (environmental, health and safty), som betegner organisationens indsats for at sikre, at deres arbejde ikke har en negativ effekt på miljø, sundhed og sikkerhed.

I deres bæredygtighedsrapport fra 2022 indleder de deres fjerde kapitel, om medarbejderpleje ”Employee Health Protection”, med følgende statement (oversat til dansk):

Trina Solar tager sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen yderst seriøst og anser det som en integreret del af vores forretningsdrift og praksis for bæredygtig forretningsudvikling. Vores arbejdsplads sikkerhedssystem dækker fuldtids-, deltids- og kontraktansatte, inklusiv andre, hvis arbejde er under vores kontrol.

Ydermere har resten af kapitlet fokus på bl.a. de ansattes sundhed, sikkerhed, udvikling, velfærd og sociale initiativer. Alle CSR-relaterede rapporter fra Trina Solar samt certificeringer for bl.a. ISO 45001, ISO 50001, ISO 14001, ISO 14064 og ISO 14044 kan findes her.

Derfor kan jeres virksomhed, som kunde hos NRGreen, være sikker på, at jeres klimaindsats ikke har forvoldt skade på de medarbejdere, som har været med til at udvikle produktet, eller andre individer.

CO2-omkostninger ved investering af solceller

Alle former for produktion udleder drivhusgasser (GHG), og det gælder også produktionen af solceller. Dog er emissionerne fra produktionen og transporten relativt lave til sammenligning med den GHG-reduktion, som investeringen i et solcelleanlæg medfører.

NRGreens leverandør, Trina Solar, arbejder konstant på at formindske produktionens GHG-udledning. Fra 2020 til 2021 reducerede de udledningen ved produktionen med 32%, og den forventes kun at blive lavere i fremtiden. Baseret på tallene fra deres seneste ESG-rapport, estimerer NRGreen, at GHG-emissionerne ved produktionen af solcellerne vil være gjort op efter at anlægget har produceret vedvarende energi i 6 måneder, inklusiv GHG-emissionerne ved fragt. Denne estimering er med udgangspunkt i energiproduktion fra anlæg, som er placeret i Danmark. Der skal desuden tages forbehold for vejrets indflydelse på mængden af den producerede energi fra det pågældende solcelleanlæg.

Vi er klar til at hjælpe jer

Bliv kontaktet snarest muligt

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.