Skip to main content

CASE: Thise Mejeri

THISE MEJERI: BESPARELSER MED SOLCELLEANLÆG

Det økologiske andelsmejeri investerer for omtrent 6 mill. kr. i solenergi i form af et større tagbaseret solcelleanlæg.

104,64

Ton mindre CO2-udedning pr. år

666.470

kWh produceret pr. år

Fra vision til livsstil

De fleste af os kender Thise Mejeri, som det rigtige valg inden for økologi og dyrevelfærd på produkthylderne i supermarkederne – nu får vi endnu en god grund til at vælge deres mejerivarer til.

Det økologiske andelsmejeri investerer for omtrent 6 mill. kr. i solenergi i form af et større tagbaseret solcelleanlæg. Solcelleanlægget samt rådgivning og myndighedsansøgninger leveres af NRGreen. 

Miljøet vil i alt spares for 121 ton CO2 årligt, som svarer 1.1 millioner kørte kilometer i en familiebil.

Poul J. Pedersen, administrerende direktør for Thise Mejeri fortæller om tankerne bag:

“Økologi har gennem årene bevæget sig fra at være en vision hos vores landmænd i Thise Mejeri til nu at være en livsstil, et tilvalg og en naturlig del af fødevareindkøb hos den danske befolkning.  

At være frontløbere i udviklingen af mejerivarer er stadig vores drivkraft – ligesom det var, da Thise Mejeri blev dannet – men vi vil naturligvis også gerne være med i førerfeltet af virksomheder, der arbejder med den grønne omstilling. 

Og økologi passer fint ind bæredygtighedsdagsordenen inklusivt et aktivt tilvalg af grøn energi.”

Finansieringen af anlægget er kommet i stand med hjælp fra Merkur Andelskasse. Derved kan Thise Mejeri investere helt omkostningsneutralt, da de sparede penge dækker afbetalingen af anlægget.

Adm. dir. i Merkur Charlotte Skovgaard, er også glad for, at anlægget nu bliver en realitet:
“Det er jo præcis projekter som Thises, der kan sætte mere skub i den grønne omstilling. Som bæredygtigt pengeinstitut er vi glade for, at vi i samarbejde med NRGreen kan være med til at støtte op om den udvikling. Skal vi nå Parisaftalens mål, bliver vi nemlig alle nødt til at bidrage. Thise gør i forvejen rigtigt meget ift. klimadagsordenen på mejeriområdet, men det her solcelleanlæg og de både klimamæssige og økonomiske fordele det giver, det kan alle – både virksomheder og private – jo blive inspireret af og handle på”, siger Charlotte Skovgaard, der håber, at flere både store og små virksomheder vil følge Thises eksempel.

NRGreen partner, Simon Borbiconi fortæller afsluttende at,

“Det er ren win-win for virksomheder, når den grønne omstilling kan finansieres bæredygtig af vores samarbejdspartner.

Det vil medvirke til at flere virksomheder kan igangsætte flere grønne projekter, uden af binde deres likviditet i grønne investeringer, men i stedet bruge deres energibesparelser til at betale for investeringen.”

“Økologi har gennem årene bevæget sig fra at være en vision hos vores landmænd i Thise Mejeri til nu at være en livsstil, et tilvalg og en naturlig del af fødevareindkøb hos den danske befolkning.  At være frontløbere i udviklingen af mejerivarer er stadig vores drivkraft – ligesom det var, da Thise Mejeri blev dannet – men vi vil naturligvis også gerne være med i førerfeltet af virksomheder, der arbejder med den grønne omstilling. Og økologi passer fint ind bæredygtighedsdagsordenen inklusivt et aktivt tilvalg af grøn energi.”

Poul J. Pedersen, administrerende direktør
Tal solenergi med NRGreen

Ønsker jeres virksomhed at omstille til bæredygtig solenergi?

Andrew Peck

Partner

Simon Borbiconi

Partner

Lasse Pedersen

Partner