Skip to main content

CASE: Herslev Bryghus

HERSLEV BRYGHUS: BESPARELSER MED SOLCELLEANLÆG

Øllene fra det økologiske gårdbryggeri, herslev bryghus, har fået en ekstra ingrediens I produktionen. De bliver nu brygget med vedvarende energi med solceller fra nrgreen.

18,60

Ton mindre CO2-udedning pr. år

118.443

kWh besparelse på forbrugsstrøm pr. år

144

kWp

Herslev Bryghus nyeste grønne initiativ

Da sommerferien er gik på hæld, fik Herslev Bryghus taget hul på deres nyeste grønne initiativ. De har hen over sommeren fået monteret deres nye tagbaserede solcelleanlæg fra NRGreen, som vil give det sjællandske bryghus betydelige CO2-besparelser.

Solcelleanlægget vil producere 118.443 kWh om året, hvilket svarer til 50 personers årsforbrug. Dette betyder, at mere end halvdelen af gårdbryggeriets energiforbrug vil blive dækket af vedvarende energi fra solcellerne. Dette understreger ikke kun anlæggets betydning, men sender også et stærkt budskab om, hvordan bæredygtig teknologi kan integreres i selv de mest energiintensive operationer. Herslev Bryghus’ beslutning om at investere i solenergi viser, hvordan erhvervslivet kan trives uden at gå på kompromis med miljøansvar.

Administrerende direktør ved Herslev Bryghus, Jacob Hermansen, ser det nye solcelleanlæg som en vigtig tilføjelse til gårdbryggeriets strategi for klima og miljø. ”Vi er meget glade for at have fået solceller på taget. Vores produktion kræver energi og for hver gang at vi kan bruge naturlige energikilder, så er vi tættere på målet,” fortæller han.

Naturen og bæredygtighed sættes i fokus

Naturen er et stort omdrejningspunkt for Herslev Bryghus, og solcelleanlægget er for bryggeriet en naturlig måde at få naturen inkorporeret i deres produkt. 

Vi tror på mere natur og mindre industri, og når vi bruger solen til at skabe energi, så er vi tættere på den natur, som vi forsøger at forædle i vores produkter. For vi brygger økologiske naturøl, med korn fra vores egne marker, og det er netop solen, der har fået kornet til at spire. Nu hjælper den os også med at brygge øllet,” forklarer Jacob Hermansen.

Bryghuset sørger desuden for at indtænke bæredygtighed i deres produktion på flere måder, og solcelleanlægget er blot deres nyeste bæredygtighedstiltag. Kornet stammer fra bryggeriets egne marker og bliver bearbejdet med hensyn til naturen og biodiversiteten. Derfor er det tagbaserede solcelleanlæg et naturligt led for bryghuset i deres strategi for at passe på den omkringliggende natur. 

Valget af et tagbaseret solcelleanlæg er en klog beslutning for Herslev Bryghus. Ved at placere solcelleanlægget på taget, så kan bryghuset producere vedvarende energi uden at forstyrre de omkringliggende naturområder, og i stedet udnytte et tagareal, som ellers ikke bliver brugt,” fortæller Simon Borbiconi, partner og medejer af NRGreen.

Betydelige CO2-besparelser

Skiftet til egen vedvarende energiproduktion signalerer bryghusets ønske om at være en frontløber inden for bæredygtighed i bryggeribranchen. Med investeringen i det nye solcelleanlæg følger nemlig også væsentlige CO2-besparelser fra produktionen. Herslev Bryghus sparer 18,6 tons CO2 om året i kraft af deres nye anlæg, hvilket svarer til, at køre 4,4 gange rundt om jorden i en gennemsnitlig personbil. Med solcelleanlæggets lange levetid, vil disse besparelser gøre sig gældende i flere årtier fremover. De positive tal vidner om, hvor effektivt solenergi kan bidrage til klimaforandringsbekæmpelse og bæredygtighedsindsatser. På denne måde styrker de deres insats inden for E’et (environmental) i ESG, ved at tage hensyn til miljøet og klimaet.

Gennem denne investering sætter Herslev Bryghus et inspirerende eksempel for andre aktører i branchen og beviser, at den bæredygtige vej også kan være til fordel for forretningen og økonomien.

Vi er meget glade for at have fået solceller på taget. Vores produktion kræver energi og for hver gang at vi kan bruge naturlige energikilder, så er vi tættere på målet.”.

Jacob Hermansen, administrerende direktør
Tal solenergi med NRGreen

Ønsker jeres virksomhed at omstille til bæredygtig solenergi?

Andrew Peck

Partner

Simon Borbiconi

Partner

Lasse Pedersen

Partner