Solceller til erhverv
Solceller til erhverv og industri
Grøn omstilling med solceller, som betaler sig fra dag ét
NRGreen er specialister i solceller på jord og tag til erhverv og landbrug. Med over 12 års erfaring og mere end 350 succesfulde solcelleprojekter, gør vi det nemt for virksomheder at investere i bæredygtig og lønsom solenergi.
Vores mål er klart: At levere løsninger, som ikke kun gavner klimaet, men også bundlinjen – fra dag ét.
En investering i solceller giver flere fordele
- Fremtidssikret energi og økonomisk gevinst
Når der investeres i solceller, er virksomheden ikke kun med til at accelerere den grønne omstilling – virksomheden sikrer også økonomiske fordele, der mærkes fra dag ét. Med regeringens nye solcellestrategi fra maj 2024 er det blevet endnu enklere at finansiere og implementere solcelleanlæg.
Samtidig er solceller blevet billigere og mere effektive end nogensinde før. Med NRGreen får virksomheder en langsigtet løsning med solceller der sikrer:
- Reducerede energiomkostninger
- Økonomisk afkast
- Skattefordele og lavere CO2-afgift
- Styrket grøn profil og CSR-strategi
- Optimering af energidriften
- Lavrisikoinvestering
Solceller til erhverv udgør en lavrisikoinvestering, da de er baseret på en velafprøvet og driftssikker teknologi. Den høje pålidelighed skyldes både teknologiens modenhed og de løbende forbedringer i både teknologi og produktion.
NRGreen leverer helhedsløsninger på solenergi
Fra første skridt til fuld drift i solcelleanlægget
Vi leverer skræddersyede solcelleløsninger baseret på din virksomheds unikke energibehov. Vores team sørger for hele processen, så du får en problemfri oplevelse med solcelleanlægget.
- Vi håndterer alt fra ansøgninger og tilladelser til installation og idriftsættelse af solcelleanlægget.
- Vi tilbyder fuld finansiering, så solcellerne betaler sig selv fra dag 1.
- Vores erfarne team sørger for problemfri installation og drift af solcelleanlægget
- Vi har fokus på erhverv og landbrug, så du kan være sikker på en løsning, der matcher dine behov for solenergi
NRGreen er din garanti for
En intelligent omstilling fra sort til grøn energi
En langsigtet og bæredygtig klimaplan for jeres energiforbrug
En investering i klimaet uden, at I skal finde penge i budgettet
Professionel indgåelse af aftaler og samarbejde med leverandører
At I sparer tid på vedligehold og drift af jeres aftaler og energiløsninge
Op til 15 års garanti på alle installationer
Solceller og systemydelser
Energilagring og netstabilisering
Ved at investere i et solcelleanlæg får din virksomhed ikke kun billigere energi, men også muligheden for energilagring og netstabilisering gennem systemydelser.
Systemydelser åbner op for salg af overskydende strøm fra solcelleanlægget og muligheden for at levere systemydelser til det danske elnet. Det betyder, at din virksomhed kan tjene penge på at bidrage til stabilisering af det danske elnet – en voksende indtægtskilde i takt med den stigende efterspørgsel efter stabil grøn energi.
Fordelene er:
- Øget indtjening og fleksibilitet med solcellerne
- Salg af egenproduceret strøm i solcelleanlægget.
- Indtjening ved balancering af elnettet, hvor efterspørgslen efter stabil grøn energi er stigende.
- Arbitrage-løsninger, hvor energi lagres og sælges på de mest fordelagtige tidspunkte
Vi tager os af alt det tekniske
NRGreen sørger for drift, vedligeholdelse og optimering af virksomhedens solcelleanlæg. Du kan fokusere på kerneforretningen, mens vi sikrer, at alt kører gnidningsfrit.
Hvordan kommer du i gang med solceller til erhverv?
En enkel og effektiv proces
Vi gør det let for din virksomhed at komme i gang med solceller.
Vores proces er enkel og effektiv, så du hurtigt kan begynde at høste fordelene af dit solcelleanlæg.
Potentialevurdering og tilbud
Vi analyserer virksomhedens energiforbrug og udarbejder et skræddersyet tilbud på solceller.
Detailprojektering og myndighedsbehandling
Vi udarbejder en detail projektplan, samt alt materiale til myndighedsbehandling o.a. Vi står for godkendelser og kravspecifikationer af solcelleanlægget.
Installation og idriftsættelse
Solcelleanlægget installeres og tilsluttes. Vi varetager tilmelding til elselskab, myndigheder og energinet.
Det første skridt med solceller til erhverv er et prisestimat som leder processen videre med udarbejdelse af en dybdegående analyse, hvor vi blandt andet kigger på placeringen af målere, tagflader og tilgængelige jordområder. Baseret på denne analyse udarbejder vi et fast tilbud.
Læs mere om beregning af solceller til erhverv herunder
NRGreen arbejder med klimamål hver dag
I NRGreen arbejder vi hver dag med at gøre Danmarks klimamål til virkelighed. Vi ved, hvordan solceller til erhverv kan blive til en god og grøn forretning, uden lange tilbagebetalingsplaner, men modsat med afkast på investeringen fra dag 1 – og med store CO2-besparelser.
Solceller er ikke blot et teknologisk fremskridt – de er en essentiel del af den løsning, vi alle har brug for. I NRGreen er vi stolte af at bidrage til den bæredygtige energiomstilling, der kan sikre, at Danmark når sine ambitiøse klimamål.
Er du klar til at investere i fremtiden med os? Kontakt os i dag for en uforpligtende snak om et mulig solcelleanlæg på din virksomheds tag eller mark.
Fordele med NRGreen som din klimapartner
Omkostningsneutral investering
Lang levetid
Solceller til erhverv har en levetid på mere end 30 år, og kræver meget lidt vedligeholdelse. Mens jeres virksomhed afbetaler på solcelleanlægget, står NRGreen for al service og vedligeholdelse.
Større uafhængighed
Intet papirarbejde
Nemt og overskuelig
Foruden at spare klimaet for udledning af mange ton CO2, så er der også mange penge at spare ved at lade solenergi indgå i virksomhedens energiforbrug. Ved at vælge NRGreen som din partner får I endnu flere fordele, da et klimapartnerskab med os gør hele processen nem og overskuelig.
Vi har lang erfaring med at tilrettelægge investeringer i solceller til erhverv med lav risiko og skalerbarhed til fremtiden.
Vi sørger for, at en andel af jeres besparelser går til at afbetale investeringen i solceller. Derfor koster det intet at omlægge til en bedre, billigere og mere miljørigtig energiløsning fra NRGreen.
Grøn investering
At gå fra sort til grøn energi er en vigtig historie at fortælle jeres kunder, samarbejdspartnere, leverandører og andre interessenter. Samtidig vil virksomheden betale en lavere CO2-afgift fordi CO2-udledningen bliver betragtelig lavere.
Den kommende CO2-afgift
en økonomisk fordel ved solceller
Forbered din virksomhed på fremtidens skatteregler
Fra 2025 vil Danmark indføre en ny CO2-afgift som led i regeringens klimastrategi. Denne afgift pålægges virksomheder, der har et højt energiforbrug og CO2-udledning. Formålet er at skabe økonomiske incitamenter for at reducere udledningen af drivhusgasser og nå landets ambitiøse klimamål inden 2030.
Ved at investere i solceller til erhverv nu, kan din virksomhed opnå en lavere CO2-afgift, men også drage fordel af skattebesparelser, lavere energiomkostninger og en betydelig reduktion i CO2-udledningen. Solceller vil reducere din virksomheds samlede CO2-aftryk, hvilket betyder en lavere afgift og samtidig en stærkere grøn profil – en win-win både for miljøet og din bundlinje.
Investér i solenergi og undgå at betale unødvendige afgifter
Det har aldrig været mere økonomisk fordelagtigt at skifte til grøn energi.
Hvis jeres virksomhed har et årligt forbrug på mere end 200.000 kWh, kan I bestille en solcellerapport – helt uforpligtende og uden beregning. Med en solcellerapport får du et overblik over virksomhedens energiforbrug.
Spørgsmål og svar om solceller til erhverv
Hvilke industrier bør investere i solceller?
De fleste virksomheder kan spare mange penge ved at investere i et solcelleanlæg. Besparelsen ligger typisk mellem 15-30% af virksomhedens årlige energiforbrug. De mest energitunge virksomheder er dem, der har størst besparelsespotentiale. Det er typisk tung industri, almindelige industri og kølevirksomheder. Et eksempel på almindelig industri kan være hardware- og software-virksomheder og et eksempel på kølevirksomhed kan være fødevarerproducenter. Mange andre erhverv kan også drage stor fordel af solcelleanlæg, som f.eks uddannelsesinstitutioner, serviceindustrien og hospitality-branchen.
I NRGreen hjælper vi virksomheder med solceller som minimum har et samlet årligt kWh-forbrug på over 150.000.
For afdække om jeres virksomhed kan spare midler samt klimaet for CO2-aftryk, kontakt os for en uforpligtende snak.
Hvad skal man være opmærksom på ved solceller på tag?
Ønsker I at få anlagt et solcelleanlæg på en bygning af en ældre dato, kan I, i nogle tilfælde være nødsaget til at få noget ekstra støtte til bygningens tagkonstruktion. Et solcelleanlæg kræver nemlig både sin plads og vægt og fylder i gennemsnit 1,44 m2 og vejer 11,5 kg pr. m2.
Ligeledes lever vi i et land, hvor årstiderne skifter fire gange, og i tre af månederne vil der som oftest være mulighed for, at gaderne bliver belagt med store eller mindre mængder sne. Man skal altså være opmærksom på, at solcelleanlægget bliver lagt i den rette vinkel, så der ikke ophober sig snedynger i de kolde vintermåneder. Vinklen på jeres solcelleanlæg er ligeledes en fordel at være opmærksom på, når det kommer til rengøring af anlægget. Ligger det i den rigtige vinkel, vil snavs og andet uvelkomment glide af helt af sig selv ved nedbør. Trænger det alligevel til en våd klud, skal man altid følge produktets nøjagtige anvisninger samt gøre det på en dag, hvor solen ikke står direkte på. Koldt vand på et varmt solcelleanlæg kan nemlig risikere at ødelægge solcellerne, og da de er serieforbundet, kan det gå ud over hele solcellepanelet. NRGreen står for at besigtige solcellerne, og er din faste partner ved servicering og vedligehold.
Såfremt at virksomhedens tag ikke klarer optagelsesprøven, kan solceller også installeres på jorden, på stativer eller mellem vinduer – det bæredygtige valg skal altid være til at løse, og hos NRGreen er vi fleksible med at finde den rigtige løsning til virksomheden.
Hvad er solenergi?
En solcelle består af en halvleder, som indeholder grundstoffet silicium, og som er tilsat lave mængder fosfor og bor på hver deres side af solcellen. Ved hjælp af teknologi optager solceller lyset fra solen og omdanner, helt uden forurening, disse til elektricitet. Når sollysets energipartikler rammer elektronerne i solcellen, bryder de deres normale position, og omdanner på den måde solenergi til anvendelig energi. Dette sker i en fotovoltaisk effekt – en effekt, som opstår, når der kommer en spændingsforskel mellem stofferne. Den side med tilsat fosfor vil være mere negativ og giver dermed et overskud af elektroner, hvor siden med bor er mere positiv, da der er et underskud af elektroner. Solcellen danner derfor et konstant elektrisk felt og det er elektronernes bevægelse fra den ene side til den anden, som i sidste ende bliver til strøm.
En halvleder kan kun generere elektrisk strøm i én retning, og det er dét, der skaber en ensrettet elektrisk strøm. Når solcellemodulerne bliver ramt af solens lys, produceres der på den måde jævnstrøm. Styrken af dette afhænger af størrelsen på solcelleanlægget samt skarpheden fra solen. Solceller kan godt virke på overskyet dage, da det er solens lys og ikke strålerne, som solcelleanlægget lever på, men man må forvente, at der ikke vil komme samme effekt som på de dage, hvor solen står højt og klart på en skyfri himmel.
Hvordan er solceller opbygget?
Når man vælger at købe et solcelleanlæg, installerer man mange solcellemoduler, som bliver koblet sammen til solcellepaneler. Denne konstruktion ender med at blive til de solcelleanlæg, som man kender det fra hustage eller andre flader i haver, på stativer eller på mere arkitektonisk vis mellem vinduer. Opbygningen af et solcelleanlæg udgøres altså af mange sammensatte solcellemoduler. De mest udbredte solcelleanlæg er de nettilsluttede anlæg. De virker ved, at solcellestrømmen passerer gennem en inverter, som muliggør direkte brug i husstanden eller virksomheden.
Hvor mange solceller skal man bruge?
For at finde ud af, hvor mange solceller man skal bruge, skal man kende svarene på følgende tre ting:
- Dit nuværende årlige kWh-forbrug ved din el-leverandør
- Hvor meget af dit elforbrug, du vil have dækket af solcelleanlægget. Alt er muligt, men 30-40 % er mest realistisk
- Hvor mange solpaneler, du har plads til. Et solpanel fylder omkring 1,44 m2
I NRGreen hjælper vi din virksomhed med at finde svar på spørgsmålene. Ved at udfylde vores energirapport kommer vi i dialog om behov og ønsker, og vi starter med at analysere virksomhedens situation ud i fra det faktuelle elforbrug i de seneste tre år.
Hvor meget koster solceller?
Den samlede pris på et solcelleanlæg er afhængig af størrelsen på anlægget, hvordan anlægget skal installeres, og kompleksiteten af elinstallationen. NRGreen tilbyder en helt gratis og uforpligtende energirapport, hvor du får et overblik over din virksomheds energiforbrug. Ud fra energirapporten finder NRGreen den løsning, der samlet set, er bedst for virksomheden og vigtigst for klimaet.
Hvor meget strøm producerer solceller?
Solcellernes produktion af strøm til virksomheden afhænger af alt fra solindstrålingen, vejrforholdene samt vinkel og retning.
Når man skal finde ud af, hvor meget strøm, solceller producerer, skal man kigge på flere parametre. Først og fremmest solindstrålingen i det område, hvor anlægget er placeret. Solindstrålingen varierende fra landsdel til landsdel. Dernæst vejrforholdene, som har indflydelse på solindstrålingen, og dermed mængden af strøm, som solcellen producerer. Og sidst, men ikke mindst, hvordan solcellerne installeres. Her skal man blandt andet kigge på, hvilken retning de peger samt, hvilken vinkel de er installeret i.
Hvordan afregnes el fra solceller?
Med solceller sparer virksomheden penge på elregningen og skåner samtidig miljøet for en unødig CO2-belastning. Der er altså både en økonomisk og bæredygtig fordel at hente ved at vælge et solcelleanlæg til din virksomhed. Din elregning bliver opgjort på samme måde som før, nu blot med en betydelig besparelse.
I tilfælde af at anlægget har en overproduktion, kan denne sælges til en balanceansvarlig. Afhængig af størrelsen på anlægget installeres der en måler, der kan måle både virksomhedens aftag fra nettet og den mængde strøm anlægget sender tilbage på nettet. Der skal derefter indgås en aftale med en balanceansvarlig om salg af den strøm der sendes tilbage på nettet. Der afregnes som regel altid til spotpris, og derfor en lavere pris end det man betaler for den strøm man aftager fra nettet.
Hvordan skal solceller placeres?
I NRGreen har vi stor fokus på at placere solcellerne det mest ideelle sted. Placeringen af solceller er altafgørende for at opnå den ønskede effekt. Solcelleanlægget virker bedst efter hensigten, når det er placeret et sted, der er så solbeskinnet som muligt. Vi foreslår derfor, at det enten er placeret sydvendt eller østvendt. Sydvendt da solen på den måde vil stå på hele eftermiddagen, og østvendt da solen som bekendt står op i øst, og derfor vil give sol i morgentimerne. Alternativt kan solcelleanlægget også placeres med den ene halvdel mod vest og den anden halvdel mod øst. På den måde strækker man produktionen over hele dagen.
Det vigtigste er blot, at solcelleanlægget er placeret et sted, hvor der kommer mest mulig sol. Vi foreslår også, at solcelleanlægget bliver lagt med en vinkel på mellem 13-15 grader. Alt det ovenstående afhænger af forbruget samt den tilgængelige plads og flade, som solcelleanlægget skal monteres på.
Inden dit solcelleanlæg bliver monteret, skal der ligeledes tages højde for, at det bliver placeret et sted med mindst mulig skyggebelastning. Solcellepanelet er serieforbundet, hvilket betyder at skyggebelastning på et solcellemodul kan gå ud over den optimale ydelse på resten af solcelleanlægget. Vi kigger derfor på, at det ikke bliver skyggebelastet af træer, nabobygninger, parasoller eller lignende.
Hvad er forskellen på solceller og solfangere?
Forskellen på solceller og solfangere skal findes i, hvad de hver især producerer, og hvad de bruges til. Fælles for dem begge er dog, at de udnytter solens stråler. Solceller producerer via solens stråler strøm, som kan bruges i din virksomhed eller din husstand, og de kan ligeledes lagres på batterier til brug i fremtiden. Solfangere opvarmer via solens stråler vand, som kan bruges i din virksomhed eller din husstand eller bruges til at opvarme indendørsarealer via et centralvarme- eller fjernvarmeanlæg.
Hvad er forskellen på solceller og solpaneler?
Solcellemoduler bliver, når der er mange af dem, koblet sammen til et solcellepanel. Sammensætter man solcellepaneler bliver det til et solcelleanlæg. Der er dermed ikke en forskel på disse to, tværtimod eksisterer det ene ikke uden det andet.
Er solceller godt for miljøet?
Solceller er et vigtigt skridt i den grønne omstilling og er samtidig en hjælpende hånd for miljøet, da CO2-belastningen er meget lav. Tommelfingerreglen lyder på, at et solcelleanlæg på 20 kvadratmeter reducerer CO2-udslippet med et gennemsnit på et ton om året.
Danmark er et grønt foregangsland, og regeringen vil sikre, at Danmark bevarer den styrkeposition. En øget elektrificering af det danske samfund er et helt centralt redskab i opfyldelsen af 70 pct. målsætningen i 2030. Elektricitet fra solceller en vigtig grøn energikilde for at nå ambitionerne, og solceller skal bidrage til den grønne omstilling af Danmarks energiforsyning. Solceller er et stærkt supplement til vindenergi.
Hvordan påvirker solceller dyrelivet?
Solcelleanlæggets tilstedeværelse behøver ikke at være en belastning for dyre- og plantelivet, da området under og omkring solcelleanlægget vil få komplet ro i den periode, hvor solcelleanlægget er til stede. Solcellerne i et solcelleanlæg har en levetid på omkring 40-50 år. På den måde er der rig mulighed for, at alt fra små insekter til vilde planter kan få lov til at vokse og leve i ro og fred i den lange årrække. Hos NRGreen har vi fuld fokus på at bevare biodiversiteten og skabe de bedste mulige vilkår for dyre- og plantelivet. Læs mere om solcelleanlæg og biodiversitet her.
Nysgerrig?
- Få en uforpligtende samtale
Tag kontakt til os i dag, så får vi en uforpligtende snak om mulighederne for investeringer i solenergi.