Alt du skal vide om solceller om vinteren

Winter is coming …

 

Hvis man har fulgt med i populærkulturelt fjernsyn henover de sidste 11 år, vil man unægteligt have stødt på vendingen ‘winter is coming’. Er man stadig ikke helt med på denne reference, så stammer denne ikoniske sætning fra den verdensomspændende serie Game of Thrones. I flæng og i daglig tale – måske i kantinekøen eller ved kaffemaskinen – bliver sætningen oftest brugt som en form for varsel mod noget uvelkomment, men det har vi ikke tænkt os at gøre i dette blogindlæg om solceller og deres levevilkår i vinterhalvåret. Vinteren er nemlig helt velkommen – også selvom du som virksomhed allerede har truffet et bæredygtigt valg og anskaffet dig et solcelleanlæg på taget eller som en jordbunden løsning.

Står du stadig i overvejelsesfasen for om du skal anskaffe dig et solcelleanlæg? Er du nervøs for, om det overhovedet giver mening for dig og din virksomhed at anskaffe sig et solcelleanlæg nu, hvor ‘winter is coming’, og kan det betale sig for din virksomhed på den lange bane? Så skal du læse med på dette blogindlæg.

Som virksomhed har du nemlig mulighed for at tage et stort læs ift. den grønne omstilling, og bidrage til at passe på planeten jorden – et sted som vi gerne vil have i mange år endnu.

 

… Og hvad så med solceller og vinter?

 

Man kunne fristes til at spørge: “virker solceller om vinteren?” eller “hvor meget strøm producerer solceller om vinteren?” Det er to meget specifikke spørgsmål, men når vi bevæger os inden for et felt, hvor skyen bogstavelig talt er the limit, så er det godt at være specifik og konkret. På den måde får du også klare svar på de ovenstående spørgsmål. Ønsker du at læse mere om solceller, kan du gøre det her, hvor du i samme ombæring også kan læse om vores service af solcelleanlæg.

 

Virker solceller om vinteren?

 

Vinterhalvåret er som bekendt ikke stopfyldt med solstråler, sved på panden og røde kinder – medmindre at man selvfølgelig er draget til alperne på skiferie. Solen skinner selvfølgelig altid, men man vil langt oftere have dage, hvor der er kridhvide skyer på himlen, frostklare overflader, og hvor det blot er solens lys, som er til at ane bag skyerne.
Ordet ‘solceller’ kan derfor godt snyde i sin bogstavelige betydning, for tager man ordet for pålydende, får man det fejlagtige indtryk, at det er solens stråler, som påvirker cellernes virkning. Skulle det være helt korrekt, skulle man faktisk kalde det for ‘lysceller’, da cellerne altså lader sig påvirke af lysindfald, og ikke solindfald, som ordet ellers indikerer.

 

Hvor meget strøm producerer solceller om vinteren?

 

Som vi har været inde på tidligere, producerer solceller strøm hele året, men vinteren er også forbundet med flere grå dage og mørke aftener. På den måde forsvinder der helt naturligt en del af solens lys, som er dét solcellerne drives af. Det siges, at 75 % af årsproduktionen sker om sommeren, hvilket overlader 25 % af produktionen af strøm fra solceller om vinteren.

 

Solcellers skyggeside

 

Uanset hvad, vinter eller ej, så skal det siges, at man stadig skal være opmærksom på skyggeindfald, når man tager det bæredygtige valg om at anskaffe sig et helt solcelleanlæg på virksomhedens tag. Det kan godt have en betydelig påvirkning af solcellernes effekt, hvis de bliver placeret under store træer, nabobygninger, parasoller eller lignende. Sørg derfor altid for at placere dine solceller under den åbne himmel, så de ikke skal slås om solens lys – dette vil også have gavnlig effekt på dine solceller om vinteren.

 

Vi står klar til at hjælpe dig og dine solceller – også om vinteren

 

Har du lyst til at vide mere om vores mange forskellige løsninger, eller ønsker du at få en gratis og uforpligtende solcellerapport – så kontakt os allerede i dag. Det kan du gøre på telefon 70 60 56 01, sende os en mail på info@nrgreen.dk eller udfylde kontaktformularen.

Læs også

Scroll til toppen