Skip to main content

Solceller om efteråret

02. august 2023

Når sommeren går på held og de lange solslkinsdage bliver kortere, er det stadig muligt at skabe vedvarende energi fra solceller om efteråret.

Solceller i efterårets mørke tid

I Danmark er vi så beriget, at vi har fire foranderlige årstider, og de har hver især deres egne kvaliteter. Sommermånederne er selvfølgelig den tid, hvor solen producerer mest energi, men efteråret er også en yderst fordelagtig årstid, når det kommer til produktion af solenergi. I denne artikel kigger vi lidt frem i tiden, og udforsker de mange fordele der er ved at have solceller om efteråret, samt hvordan solceller kan styrke virksomhedens klimatiltag – uanset om solen skinner eller ej.

På trods af den køligere temperatur og de mange regnfulde dage, som efteråret byder på, skal man ikke som virksomhedsejer bekymre sig om, hvorvidt ens solceller har en betydelig effekt i disse måneder. Dette uddyber vi i denne artikel, men lad os først ridse op, hvorfor det i det hele taget er en rigtig god idé at få installeret solceller i virksomheden.

Graf for solenergi fordelt på årstiderne.

Vær en del af en grønnere fremtid

Solceller er en bæredygtig og miljøvenlig energiløsning med en bred vifte af fordele. Udover at reducere virksomhedens CO2-aftryk og bidrage til en renere planet, kan solceller også give mange økonomiske fordele. I kan fx forvente lavere energiomkostninger samt en øget uafhængighed fra traditionelle energileverandører. Ved at investere i solceller viser I også, at jeres virksomhed er engageret i at reducere sin miljøpåvirkning og tage ansvar for en bæredygtig fremtid. Det sender et kraftfuldt signal til jeres kunder, partnere og medarbejdere om jeres virksomheds grønne visioner. Og så viser det et særligt engagement i at bekæmpe de klimaforandringer, som vi alle står overfor. At være en klimabevidst virksomhed kan altså differentiere jer på markedet og tiltrække klimabevidste kunder og samarbejdspartnere, hvor løsninger på klimaforandringerne er af høj prioritet.

Solen skinner ikke – er det et problem for solcellers effekt?

Selvom efteråret sjældent byder på solskinsdage, og vejret i højere grad består af nedbør, så skal det ikke skabe unødig bekymring, for om solcellerne producerer strøm. Der er fejlagtigt kommet en opfattelse af, at solceller kun virker ved hjælp af solskin, men det er faktisk solens lys, der får cellerne til at virke optimalt. Derfor producerer solceller strøm, så længe solen er oppe, men det er blot mængden af strøm, der varierer alt efter, om det er overskyet eller ej. Moderne solcelleteknologi er utroligt effektiv og kan derfor nemt generere strøm selv under overskyede eller regnfulde forhold – altså efterårets primære vejrforhold. Solceller udnytter altså både diffust og direkte sollys til at producere elektricitet. Så selv på dage med lavere lysintensitet vil jeres solceller stadig være produktive og bidrage til at dække virksomhedens energibehov.

En langsigtet løsning for din virksomheds økonomi og klimaaftryk

Solceller er ikke kun en bæredygtig energikilde, men også en fantastisk investering for jeres virksomhed. Ved at have solceller installeret kan I drage fordel af de økonomiske og miljømæssige forhold, samtidig med at I viser jeres klimabevidsthed og bidrager til en grønnere fremtid. Så uanset om solen skinner eller skyerne hænger tungt på himlen, vil jeres solceller fortsat arbejde for jer og jeres virksomhed. Tag det næste skridt mod bæredygtighed og kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan solceller kan gavne jeres virksomhed i efteråret samt hele året rundt!

SKAL JERES VIRKSOMHED OGSÅ OMLÆGGE TIL BILLIGERE, VEDVARENDE SOLENERGI?

RING TIL OS PÅ +45 70 60 56 01, UDFYLD VORES KONTAKTFORMULAR ELLER SKRIV TIL OS PÅ INFO@NRGREEN.DK, OG HØR HVORDAN VI KAN HJÆLPE JER TIL ET MERE KLIMAVENLIGT ENERGIFORBRUG.
Læs også

Serviceaftale hos NRGreen sikrer vedligehold af dit solcelleanlæg

marts 15, 2024

Ledelsens syn på 2023: En stabil positionering på markedet

januar 22, 2024

Sådan virker solceller: Fra lys til energi

januar 10, 2024