Skip to main content

Serviceaftale hos NRGreen sikrer vedligehold af dit solcelleanlæg

I en tid, hvor vi skal passe på klimaet og tænke i klimavenlige løsninger, er ét af mange tiltag bl.a. at sørge for langtidsholdbare løsninger, der er bæredygtige og som ikke skal udskiftes på årlig basis. Når I har truffet et bæredygtigt og velovervejet valg om at anskaffe jer et eller flere solcelleanlæg til virksomheden, skal det selvfølgelig passes godt på, så det kan holde i mange år frem.

NRGreen tilbyder derfor en serviceaftale, så jeres solcelleanlæg altid fungerer optimalt. 

I denne artikel vil vi gennemgå, hvad en serviceaftale hos os indeholder, samt hvordan vi i vores fremtidige samarbejde vil vedligeholde jeres nye solcelleanlæg.

Vores serviceaftale sikrer et løbende vedligehold af jeres solcelleanlæg

Når I tegner en serviceaftale hos NRGreen løber den typisk i 120 måneder med opstart efter installationen af selve solcelleanlægget. En serviceaftale med os indebærer alt fra årligt eftersyn til løbende vedligehold. Står I og har købt jeres solcelleanlæg hos en anden virksomhed, er vi også til rådighed med en serviceaftale til jeres solceller.

Serviceaftalens indhold

I dette afsnit vil vi gennemgå serviceaftalen, som indeholder følgende punkter: 

  1. Årligt eftersyn
  2. Måling af DC spænding på hver enkelt streng for test af paneler.
  3. Tjek af eventuelle gennemføringer i bygning
  4. Test af RCD (Fejlstrømsafbryder)
  5. Tjek af solceller og monteringssystem
  6. Rens af filter og ventilator på invertere
  7. Fjernovervågning via Tablet/Browser for produktion samt fejlmeldinger

Hvordan udføres servicen? –Det gør vi med løbende kontrol af solcelleanlægget

Vedligeholdelse af solcelleanlæg kræver forskellige tiltag i løbet af året for at sikre, at alle parametre spiller. Vi foretager derfor bl.a. et årligt eftersyn af jeres solcelleanlæg, hvor vi laver en måling af DC spændingen på panelernes strenge, tjekker taggennemføring samt solceller og monteringssystem. Vi tester også fejlstrømsafbrydere og efterspænder klemmer på kabler i inverteren. 

Derudover foretager vi stikprøver af fugtighed på loftrum ved gennemføringer og tjekker termografering af inverteren, for på den måde at forhindre overophedning. Løbende gennem året laver vi ligeledes fjernovervågning, hvor vi kan holde øje med eventuelle fejlmeldinger. Vores fjernovervågning bruger vi ligeledes også til at sikre jer, at I opnår den korrekte besparelse på jeres solcelleanlæg. 

Skulle der opstå en fejlmelding har NRGreen en forpligtelse til at få udført den nødvendige service dagen efter, at dette er blevet registreret. Dette skal ske på telefon 70 605 601 eller på mail service@nrgreen.dk.

Serviceaftale

Rengøring af jeres solceller – afregning uden for aftalen.

Foruden at foretage en service af solcelleanlægget og dets drift, kommer vi ligeledes også forbi og rengør solcelleanlægget efter aftale og på regning. Når man vasker et solcelleanlæg, skal det ske i kalkfrit vand og under de korrekte forhold. Dette stiller vi hos NRGreen til rådighed ved at have vores eget vaskeanlæg, hvor vi udfører den nødvendige rengøring, rensning og vedligeholdelse af solcelleanlægget.

Hvorfor er korrekt rensning af solceller vigtigt?

Levetiden på inverteren, som omformer strømmen, forlænges ved en korrekt rensning af filteret og ventilatoren. Derfor er en korrekt rensning af jeres solcelleanlæg vigtigt, da I derved forlænger levetiden.

Service af solcelleanlæg er essentielt  

Vi anbefaler altid, at man tegner en serviceaftale, når man får installeret et solcelleanlæg. Det gør vi, da der skal mange forskellige komponenter til at få et solcelleanlæg til at spille – komponenter som vi er eksperter på og komponenter, som I derfor ikke skal bekymre jer om, når der skal ydes den nødvendige og korrekte vedligeholdelse af jeres solcelleanlæg. Kontakt os allerede i dag, og lad os tage en uforpligtende samtale om, hvordan vi kan hjælpe jer med at træffe et klimavenligt valg med et solcelleanlæg og en serviceaftale. 

SKAL JERES VIRKSOMHED OGSÅ OMLÆGGE TIL BILLIGERE, VEDVARENDE SOLENERGI?

RING TIL OS PÅ +45 70 60 56 01, UDFYLD VORES KONTAKTFORMULAR ELLER SKRIV TIL OS PÅ INFO@NRGREEN.DK,
OG HØR HVORDAN VI KAN HJÆLPE JER TIL ET MERE KLIMAVENLIGT ENERGIFORBRUG.
Læs også

Læs videre

Ledelsens syn på 2023: En stabil positionering på markedet

Trods et år med en mere afventende tilgang hos virksomhederne, ser NRGreens ledelse tilbage på et indbringende 2023.

Betydningsfulde år for både klima og økonomi

De seneste par år har haft stor betydning for den vedvarende energibranche. 2022 var kendetegnet af en energikrise, hvilket førte til en stigende interesse blandt virksomhederne samt øget implementering af vedvarende energiløsninger. I 2023 blev markedet mere stabiliseret på trods af, at energipriserne fortsat var – og stadig er – volatile. Lavere elpriser og et mere stabilt energimarked er et positivt bevis på, at mere vedvarende energi implementeres i Danmark, men vi er langt fra i mål. Det blev vejret et tydeligt tegn på, da klimaet talte for sig selv, og den globale temperatur af flere omgange nåede nye, triste rekorder. Det er vigtigt, at virksomheder og offentlige instanser såvel som private ikke blot fokuserer på et øjebliksbillede, men ser på den overordnede helhed. Det er nødvendigt for at kunne imødekomme FN’s klimamål samt skabe en sund og sikker økonomi i Danmark.

Netop opmærksomheden på den overordnede helhed har heldigvis også været et kendetegn for flere af vores kunder i 2023. Vi ser en stigende tendens til, at der er mere opmærksomhed på alle niveauer af ESG, når de investerer i solenergi. Interessen for forsyningskæder og biodiversitet etc. fylder mere i beslutningsprocessen, og dette er en utrolig positiv udvikling, som vi glæder os over at se og ikke mindst leve op til.

Fremgang og strategisk partnerskab

Selv om virksomhedernes interesse og handlekraft for solenergi har været mere afventende end i 2022, især grundet de høje renter, har 2023 ligeledes været et utroligt positivt år for NRGreen. Vi har opført flere betragtelige solcelleprojekter, herunder Sjællands største tagbaserede solcelleanlæg hos Bella Center Copenhagen samt andre store projekter ved Hørkram, LEMAN, Thise Mejeri mfl. Alle projekter med store klimaambitioner og en fordelagtig tilbagebetalingstid. Et særligt højdepunkt var, da solcelleprojektet ved Bella Center Copenhagen modtog udmærkelsen Børsen Bæredygtig 2023.

Vi har fortsat haft fremgang i 2023, hvor markedet har været mere afventende end i 2022. Derfor tegner der sig et billede af, at NRGreen har formået at indtage en veletableret position i branchen. Dette afspejler sig i vores voksende kundeportefølje, som nu rummer endnu flere velkendte referencer, som vi ser frem til at offentliggøre i 2024. Der er derfor gode udsigter til, at det bliver et indbringende år.

2023 blev ligeledes året, hvor vi indgik et langsigtet partnerskab med den internationale erhvervsejendomsrådgivende virksomhed, CBRE. Et samarbejde, der sikrer at de erhvervsbygninger, som CBRE administrer, får mulighed for at gøre brug af vedvarende energi fra vores solcelleløsninger. Dette partnerskab glæder vi os til at realisere i 2024.

Solceller har aldrig været en bedre investering. I andet halvår af 2023 faldt prisen på solceller,

hvilket betyder, at ROI’en for solceller fortsat er mellem 5-8 år, på trods af at energimarkedet har et lavere udgangspunkt end i 2022. Dette forventer vi ligeledes får en positiv effekt på antallet af grønne solcelleløsninger i Danmark.

Vi ser frem til at styrke den grønne indsats i dansk erhvervsliv yderligere i 2024.

Andrew Peck, Lasse Pedersen og Simon Borbiconi, partnere i NRGreen

NRGreens ledelse 2023

SKAL JERES VIRKSOMHED OGSÅ OMLÆGGE TIL BILLIGERE, VEDVARENDE SOLENERGI?

RING TIL OS PÅ +45 70 60 56 01, BESTIL EN ENERGIRAPPORT ELLER SKRIV TIL OS PÅ INFO@NRGREEN.DK, OG HØR HVORDAN VI KAN HJÆLPE JER TIL ET MERE KLIMAVENLIGT ENERGIFORBRUG.

Læs også

Læs videre

Sådan virker solceller: Fra lys til energi

Solen er en vigtig kilde til vedvarende energi, men hvordan skaber solceller elektricitet? I denne artikel svarer vi på, hvordan sollys kan omdannes til energi, og derved blive en essentiel løsning på energi- og klimakrisen.

Sollys som energikilde

Antallet af solceller har været i stor vækst over de seneste par år. I 2022 blev der produceret 2.181 GWh fra solceller i Danmark, hvilket næsten er en fordobling af produktionen fra året før. Det er en vækst, som Danmark har stor fordel af, og som helst skal fortsætte, da solenergi ifølge FN er en effektiv metode til at gøre en indsats for klimaet.

Solen lyser hver dag – også selvom det er gråvejr. Derfor producerer solceller strøm året rundt, og genererer blot større mængder af elektricitet, når solen skinner, end når det er skyet.

Omdannelsen af lys til energi kaldes den fotovoltaiske proces, og er det videnskabelige navn for det der sker, når solceller generer elektricitet. Denne proces kan sammenlignes med fotosyntese, hvor solens lys giver planterne energi til at vokse.

Solens lysstråler indeholderflere forskellige bølgelængder, men i denne sammenhæng vil vi fokusere på ultraviolette, synlige og infrarøde bølgelængder. De ultraviolette og infrarøde lysbølger er ikke synlige med det menneskelige øje, men de synlige lysbølger kan fx ses afspejlet i en regnbue. De bølgelængder som genererer strømmen findes i området omkring det synlige lysspektrum, hvor kun en mindre del af de ultraviolette og infrarøde lysbølger indgår. 

Solcellernes sammensætning

Et solcellepanel er en ramme af flere solceller. En solcelle er typisk ikke større end en kvadratdecimeter, og et solcellepanel består typisk af ca. 50-120 solceller afhængigt af panelets størrelse. Derfor er der flere solceller, end der kan synes, når der bliver monteret et solcelleanlæg.

Solcellerne er sat sammen af tre lag. Når det synlige lys rammer cellerne, når det ind i det midterste lag af solcellen. Her slår den elektroner fri fra deres atomer, så de kan bevæge sig mellem lagene i solcellen. Dette er med til at give lagene i solcellerne forskellige ladninger, hvoraf det øverste lag er negativt ladet, det midterste neutralt og det nederste positivt.

Når det synlige sollys rammer det neutrale lag af solcellen, slår lyset elektroner fra det neutrale lag løs, så de kan bevæge sig mod det negative lag i toppen. Efter at elektronen er slået løs, er der et positivt ”hul”, der modsat bevæger sig mod det positive lag i bunden. Det er denne bevægelse af elektroner og de positivt ladet huller, som førers ud i ledningerne, og når de mødes igen, skabes der en elektrisk ladning i form af jævnstrøm.

Solcellers effekt

Kommunikation- og marketingsansvarlig i NRGreen, Sara Kryger Karlsen, går tur med Anders Eibye Hansen, medejer af Hansens Flødeis, blandt mejeriets solcellepark, som forener solceller og biodiversitet.

Bestil en uforpligtende solcellerapport og find ud af, hvor meget jeres virksomhed kan spare med et solcelleanlæg.

Bestil rapport

Mængden af elektricitet, der bliver genereret af solcellerne, afhænger først og fremmest af anlæggets størrelse, og deraf hvor meget plads, der er at installere det på. Solcellernes produktion afhænger ligeledes af omstændighederne, så som vejr, placering og vinkling. De producerer kun energi i dagtimerne, heraf mest når solen skinner, men solcellerne producerer som nævnt stadig strøm, når det er gråvejr, blot med mindre effekt. I grafen herunder ses et gennemsnitligt overblik over, hvornår på året solcellerne producerer mest strøm. Denne graf kan have mindre variationer fra solcelleprojekt til solcelleprojekt afhængigt af de nævnte faktorer, men vil som udgangspunkt ligne dette eksempel.

Læs eksempelvis om mængden af sol i 2022.

Solcellers produktion på årsbasis

Produktion af strøm fra solceller på årsbasis

I grafen herunder ses et gennemsnitligt overblik over, hvornår på dagen solcellerne producerer mest strøm. Ligesom overstående graf for solcellernes årsproduktion, kan denne graf have mindre variationer fra solcelleprojekt til solcelleprojekt afhængigt af de nævnte faktorer, men vil som udgangspunkt ligne dette eksempel. Det er ligeledes vigtigt at huske på, at solcellers dagsproduktion er lavere på vinterdage end sommerdage, hvilket også kan påvirke grafens udsving.

Solcellers produktion på dagsbasis

Produktion af strøm fra solceller på dagsbasis

Siden solcellernes effekt er højest i dagtimerne, er det en energiløsning, som egner sig godt til erhvervslivet, da det i de fleste virksomheders tilfælde er her, de har det største forbrug. Solenergi er desuden den billigste energiløsning, der findes på markedet. De udleder hverken lyd eller drivhusgasser og samtidig er det let og hurtig at implementere. Derfor er solenergi på mange måder den mest optimale energiløsning til erhverv, både hvad angår økonomi og klima. 

Læs hvilken betydning solenergi har fået hos fx Bella Center Copenhagen, der har investeret i det største tagbasserede solcelleanlæg på Sjælland, og tilmed har modtaget Børsen Bæredygtig for deres indsats.

SKAL JERES VIRKSOMHED OGSÅ OMLÆGGE TIL BILLIGERE, VEDVARENDE SOLENERGI?

RING TIL OS PÅ +45 70 60 56 01, UDFYLD VORES RAPPORTFORMULAR ELLER SKRIV TIL OS PÅ INFO@NRGREEN.DK, OG HØR HVORDAN VI KAN HJÆLPE JER TIL ET MERE KLIMAVENLIGT ENERGIFORBRUG.

Læs også

Læs videre

Bæredygtige danske virksomheder

Skub jeres virksomhed i retning mod et grønnere energiforbrug med vedvarende solenergi, og lad NRGreen hjælpe jer med at blive en klimaorienteret og mere bæredygtig virksomhed. Ved hjælp af et solcelleprojekt kan I tage et aktivt ansvar for klimaet og som resultat af dette se frem til en økonomisk besparelse på virksomhedens elforbrug. Lyder det som noget for jer? Så læs med her, hvor vi introducerer en række af de samarbejder, vi har med andre danske virksomheder, der har taget et mærkbart skridt i en grønnere retning – for dem, for klimaet og for vores fælles CO2-reducering. 

Bliv en mere klimavenlig virksomhed med vores hjælp

Vi har alle sammen et fælles ansvar for at gøre vores tilværelse lidt grønnere, og hos NRGreen tilbyder vi miljørigtige energiløsninger til virksomheder, som ønsker at sætte en klimaorienteret bæredygtighed på dagsordenen. Det skal være et nemt valg at træffe, hvis man ønsker at blive en mere klimavenlig virksomhed, og derfor tilbyder vi både finansiel leasing, operationel leasing og erhvervslån. Kontakt os endelig for at høre mere om disse løsninger.

En helhedsløsning til jer for klimaet

For at gøre valget lettere at træffe, tilbyder NRGreen en helhedsløsning, hvor vi foretager en grundig gennemgang af virksomhedens energibehov. Ud fra disse beregninger tilbyder vi en aftale, som både er god for klimaet, men også for jeres virksomheds økonomi. Vi står for bureaukratiet, driften og vedligeholdet. Det er ikke en omkostningsrig affære – besparelsen bruges nemlig til afbetalingen af den grønne investering. Hvis I har nogle spørgsmål eller vil høre mere om denne løsning, er vi klar til at besvare alle jeres spørgsmål.

Det største tagbaserede solcelleanlæg på Sjælland

Et eksempel på en virksomhed, som NRGreen har hjulpet med at øge deres bæredygtighedsindsats er Bellagroup. Bellagroup er en af Skandinaviens førende virksomheder inden for hoteller, konferencer, events og hospitality. De er bosat i Danmark, og er ligeledes blevet et imponerende solcelleprojekt rigere. Det er en inspirerende indsats af en virksomhed, at de benytterderes 16.000 kvadratmeter tag til at give klimaet en hjælpende hånd. Deres investering i solcelleprojektet vil blandt andet betyde 379 ton mindre CO2-udledning pr. år. De kan nu drage fordel af at være blevet en mere klimavenlig virksomhed. I kan læse meget mere om vores samarbejde med dem her.

Bellagroup er heldigvis ikke den eneste virksomhed, der arbejder på at blive mere klimavenlige I vores kundeportefølje kan vil blandt andet nævne virksomheder som: 

De har alle hver især givet et stort bidrag til klimakrisen ved at investere i imponerende solcelleprojekter, som vi er glade for at have udviklet og opført. Ved at klikke på navnene med links ovenfor, kan I læse mere indgående om vores forskellige samarbejder med de forskellige virksomheder. 

En grøn virksomhed på verdenskortet 

I NRGreen vægter vi både faglighed og fakta højt. Netop derfor er vi begejstrede over, at så mange danske uddannelsesinstitutioner har haft lyst til at investere i solcelleprojekter. I kan læse meget mere om vores samarbejde med landets uddannelsesinstitutioner i artiklen “Grøn skolestart på danske uddannelser”. Her kan I få et særligt indblik i de mange uddannelsesinstitutioner, som vi har indgået et grønt samarbejde med. 

Et dansk gymnasium bidrager positivt til klimaet 

Vi vil særligt gerne sætte fokus på Tårnby Gymnasium, som foruden at være blevet et solcelleanlæg rigere, nu også er på listen over UNESCO Verdensmålsskoler. For at blive optaget på denne liste er følgende kriterier gældende: 

  • Deltagelse i og opbakning til UNESCO ASP-arbejdet fra skolens ledelse, pædagogisk råd, elever og forældre
  • UNESCO ASP strategien 2022-2026 indgår i skolens værdigrundlag, målsætning og faglig-pædagogiske udviklingsaktiviteter
  • Omfang og karakter af de konkrete idéer og planer til fremtidige UNESCO ASP aktiviteter
  • Idéer til synliggørelse af UNESCO ASP lokalt og nationalt, samt mulige bidrag til netværkets fælles arbejde

Det er en stor anerkendelse af  Tårnby Gymnasium, at de bliver anerkendt for deres klimaindsats, så det er en case, som vi er stolte af at have udviklet– solcelleprojektet vil nemlig give dem en årlig besparelse på 48.894 kWh. Når man bliver en af UNESCOS Verdensmålsskoler, forpligter man sig til FN’s 17 verdensmål, og disse mål ønsker vi at hjælpe virksomheder med at imødekomme – det kan I læse mere om her.

Hvorfor skal I blive en mere klimavenlig virksomhed?

Hvis vi skal skære pointen om, hvorfor I skal blive en klimavenlig virksomhed, helt ind til benet, har vi herunder listet fire grunde til, at I skal indgå et samarbejde med NRGreen. De lyder således: 

  1. Konkurrencedygtig bæredygtighed: Solenergi reducerer virksomhedens aftryk på klimaet ved at mindske udledningen af drivhusgasser. Det gør dermed virksomheden konkurrencedygtig i markedet, hvor der er et stigende fokus på klimaorienteret bæredygtighed.
  2.  Økonomiske fordele og langsigtet besparelser: Solenergi kan føre til betydelige besparelser på elregningen på lang sigt.
  3. Stabilitet: Solceller giver virksomheden mulighed for at generere sin egen energi uafhængigt af eksterne energikilder.
  4. Incitamenter og støtteordninger: I Danmark er der forskellige støtteordninger, afgiftsfritagelser og tilskud til virksomheder, der investerer i vedvarende energi som solceller. Kontakt os for at høre mere om disse støttemuligheder.

        Indsatser inden for klima, sociale og ledelsesmæssige forhold

        Desuden vil vi herunder præsentere et, måske velkendt, begreb, som mange af vores klimavenlige virksomheder nu kan krydse af på listen. 

        ESG står for environment, social og governance. Når man har investeret i et solcelleprojekt, kan virksomheden til en start brande sig selv på at gøre en indsats inden for E’et i ESG. I en tid, hvor der bliver stillet høje krav til virksomheder, kan det altså være en fordel at igangsætte en indsats, der gør virksomheden mere klimavenlig. 

              Et medlemskab der betyder noget for os og for klimaet

              Valget om at blive en bæredygtig virksomhed er et stort ansvar, som vi mener, skal lægges i de rette hænder. Hos NRGreen er vi stolte af at være medlem af brancheforeningen Dansk Solcelleforening. Med dette samarbejde ønsker vi at udbrede kendskabet til solceller generelt, samt til forskningen bag og udviklingen af solcelleanlæg. Hertil ønsker vi at støtte forskellige initiativer, som fremmer efterspørgslen på solceller. Derudover bestræber vi os på at kommunikere om de mange muligheder for solceller til landets politikere og relevante myndigheder, så de har solceller i deres overvejelser, når de træffer forskellige love og bekendtgørelser, som har den grønne omstilling på dagsordenen. 

                    Ønsker jeres virksomhed at omstille til bæredygtig solenergi?

                    Vil I vide mere om solenergi og blive oplyst om, hvad solceller kan gøre for jeres virksomhed? Eller er der andre spørgsmål, som trænger sig på? Så skal I være velkomne til at udfylde vores kontaktformular, hvorefter vi vil kontakte jer til en uforpligtende samtale om jeres potentiale for klimavenlige løsninger. 

                          SKAL JERES VIRKSOMHED OGSÅ OMLÆGGE TIL BILLIGERE, VEDVARENDE SOLENERGI?

                          RING TIL OS PÅ +45 70 60 56 01, BESTIL EN ENERGIRAPPORT ELLER SKRIV TIL OS PÅ INFO@NRGREEN.DK, OG HØR HVORDAN VI KAN HJÆLPE JER TIL ET MERE KLIMAVENLIGT ENERGIFORBRUG.

                          Læs også

                          Læs videre

                          NRGreen indgår samarbejde med CBRE

                          Den internationale erhvervsejendomsrådgivende virksomhed, CBRE, og NRGreen har indgået et langvarigt samarbejde om implementering af vedvarende solenergi på flere af de erhvervsejendomme, som CBRE administrerer.

                          Strategisk samarbejde

                          Samarbejdet giver CBRE’s kunder mulighed for at omlægge til vedvarende energi ved hjælp af tagbaserede solcelleanlæg. Det vil nedbringe udledningen af drivhusgasser fra de forskellige ejendomme, og forsyne lejerne med bæredygtig energi til fordel for deres økonomi. Også ejerne af bygningen drager økonomisk fordel af investeringen, med en ROI på 5-7 år.

                          ”Vores rådgivning om opsætning af solceller og hjælp til at sikre installation og implementering skaber værdi for mange af vores kunder. På denne måde får de mulighed for at udnytte deres ejendomme til at producere bæredygtig, grøn elektricitet, som sælges til lejerne i ejendommene eller tilbage til elnettet til fordel for andre elforbrugere,” fortæller Lars Brondt, Senior Director og Head of Property Management ved CBRE i Denmark.

                          Et mere klimavenligt erhvervsliv

                          NRGreens samarbejde med CBRE repræsenterer et væsentligt skridt i retning af bæredygtig udvikling inden for ejendomssektoren. Aftalen er med til at sikre, at flere virksomheder kan drives ved hjælp af mere klimavenlig energi og derved nedsætte udledningen af drivhusgasser fra det danske erhvervsliv markant.

                           

                          ”Det er vigtigt at implementere bæredygtig energi – nu mere end nogensinde – for at sikre, at vi opfylder klimamålene og holder stigningen i den globale temperatur på et minimum. CBRE skaber et imponerende bidrag til at nå dette mål ved at opfordre til solcellesystemer på de ejendomme, de administrerer. Et bidrag, som vi hos NRGreen er mere end glade for at samarbejde med CBRE om. Vi ser frem til et langsigtet samarbejde baseret på vores fælles værdier,” fortæller Lasse Pedersen, direktør for forretningsstrategi og udvikling i NRGreen.  

                           

                          Der er allerede flere projekter på tegnebrættet, som samlet set vil reducere udledningen af drivhusgasser med 7,6 millioner ton CO2e. Dette er dog kun begyndelsen på de solcelleprojekter, som skabes på baggrund af samarbejdet mellem NRGreen og CBRE. Derfor forventer vi, at dette kun er en mindre andel af den samlede CO2-reduktion, som aftalen medfører.

                          SKAL JERES VIRKSOMHED OGSÅ OMLÆGGE TIL BILLIGERE, VEDVARENDE SOLENERGI?

                          RING TIL OS PÅ +45 70 60 56 01, BESTIL EN ENERGIRAPPORT ELLER SKRIV TIL OS PÅ INFO@NRGREEN.DK, OG HØR HVORDAN VI KAN HJÆLPE JER TIL ET MERE KLIMAVENLIGT ENERGIFORBRUG.

                          Læs også

                          Læs videre

                          CASE: FH Scandinox

                          CASE: FH Scandinox

                          Producenten og leverandøren af fødevaremaskiner, FH Scandinox, har omlagt til bæredygtig og vedvarende energi med et solcelleanlæg fra NRGreen.

                          FH SCANDINOX: BESPARELSER MED SOLCELLEANLÆG

                          • 14,76

                            Ton mindre CO2-udedning pr. år

                          • 94.000

                            kwh besparelse på forbrugsstrøm pr. år

                          • 104

                            kWp

                          Den internationale leverandør af procesanlæg, automations løsninger og brugt udstyr til fødevareindustrien, FH Scandinox, har investeret i et tagbaseret solcelleanlæg fra NRGreen. Solcelleanlægget er placeret på taget af virksomhedens hovedkontor lidt udenfor Tarm i Midtjylland, og vil give virksomheden store besparelser på både energiudgifter og CO2-udledning.

                          Bæredygtig produktion

                          Hos FH Scandinox har de lagt en strategi for en mere bæredygtig forretning og produktion, som bl.a. går ud på at genanvende og renovere brugt udstyr. I forlængelse heraf kan maskinfabrikanten med deres investering i solcelleanlægget øge bæredygtigheden ved deres produktion yderligere, hvilket Torben From, direktør hos FH Scandinox, ser som en stor fordel. 

                          Hos FH Scandinox arbejder vi med bæredygtig bæredygtighed. Vi mener, at vi bør passe meget bedre på vores verden, herunder både dens liv og ikke mindst de begrænsede ressourcer. Det er derfor vigtigt at kunne tænke og handle bæredygtigt, både i nutiden og i fremtiden,” fortæller han begejstret om deres ESG-initiativer, som solcelleanlægget er med til at styrke. 

                          Solcelleanlægget forventes at producere 94.000 kWh, som er tilsvarende 67% af den samlede strømforbrug ved afdelingen i Tarm, hvilket glæder direktøren.

                          Det er særdeles tilfredsstillende tal, og vi er stolte over at kunne skabe et cirkulært kredsløb med grøn energi, som kommer til at gå til vores egen produktion, men samtidig også bliver leveret ud til lokalområdet, så de også kan få glæde af solkraften. Vi glæder os meget til at følge udviklingen, og så krydser vi ellers fingre for masser af solskinstimer fremover,” fortæller Torben From. 

                          Energiproduktionen fra solcelleanlægget svarer til mere end 59 personers årsforbrug, og medfører en CO2-besparelse på 14,76 ton CO2, hvilket svarer til at køre 3,5 gange rundt om Jorden i en gennemsnitlig personbil.

                          Solceller hos FH Scandinox

                          ESG-initiativ til fordel for økonomien

                          Investeringen i solcelleanlægget styrker ikke blot FH Scandinox’ ESG-indsatser, men også deres økonomi. Med volatile elpriser sikrer solcelleanlægget virksomheden en mere stabil økonomi og færre udgifter til energiforbrug. Med den imponerende energiproduktion forventes det, at FH Scandinox vil have sparet, hvad tilsvarer udgifterne til anlægget inden for 5 år. 

                          For mange virksomheder betragtes bæredygtighed som en ekstra udgift, da bæredygtighed som oftest også er dyrere end almindelige/tidligere løsninger, men det behøver ikke altid at være tilfældet. Vi mener, at bæredygtighed også kan være en sund forretning, både for verdens ressourcer og virksomheden. Med vores investering i solcelleanlægget fra NRGreen formår vi at bygge videre på vores mål om at bidrage til at begrænse ressourceforbruget. Det kan vi nu gøre billigere og grønnere. Vi kalder det sund fornuft!” fortæller Torben From. 

                          Solceller hos FH Scandinox

                          Torben From

                          “Med vores investering i solcelleanlægget fra NRGreen formår vi at bygge videre på vores mål om at bidrage til at begrænse ressourceforbruget. Det kan vi nu gøre billigere og grønnere. Vi kalder det sund fornuft.”

                          Vi er klar til at hjælpe jer

                          Bliv kontaktet snarest muligt

                          Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

                          Læs videre

                          Lejerbo investerer i solenergi til endnu en boligafdeling

                          Langvarigt samarbejde

                          Boligadministrationsvirksomheden, Lejerbo, har forpligtet sig til at gøre en positiv indvirkning på klimaet ved at investere i solcelleteknologi. Dette har ført til et langvarigt samarbejde mellem Lejerbo og NRGreen, som skal føre til mere klimavenlige boligafdelinger med billigere energiomkostninger. Senest har Lejerbos afdeling i Hvidovre, seniorbofælleskabet Langkilden, fået monteret et tagbaseret solcelleanlæg, som skal gøre tilværelsen grønnere for beboerne.

                          Solcelleanlæg hos Lejerbo, Seniorbofællesskab Langkilden

                          Klimaindsats for beboere og lokalområdet

                          Solcelleanlægget hos Langkilden blev monteret i starten af oktober 2023 og er tilknyttet foreningens fælleshus. Det forventes at anlægget vil producere omkring 25.631 kWh, hvilket svarer til mere end 300% af den energi, som bliver brugt i fælleshuset. Derfor bliver en stor andel af den producerede energi ført ud i elnettet, og Lejerbo bidrager derved til et mere klimavenligt energiforbrug for resten af lokalområdet.

                          Ved at investere i solcelleanlægget sparer Lejerbo planeten for 4 tons CO2, hvilket svarer til at køre hele vejen rundt om Jorden i en gennemsnitlig personbil. Disse besparelser er dog kun på dette ene solcelleanlæg, og da Lejerbo og NRGreen har samarbejdet på flere lokationer igennem årene, er de 4 tons CO2 blot en mindre andel af Lejerbos samlede klimaindsats.

                          Foruden at have sørget for installeringen af solceller, har NRGreen ligeledes stået for, at afdelingen i Hvidovre har fået monteret nyt tag, som bidrager til bedre isolering, og opsat nye ladestandere, som skal gøre det lettere for beboerne at have elbiler. Alle tre tiltag taler ind i Lejerbos vision om at skabe energieffektive og mere klimavenlige boliger, samt en mere bæredygtig tilværelse for deres nuværende og fremtidige beboere.

                          Erhvervslån fører til en bæredygtig økonomi

                          Solcelleprojektet hos Langkilden er ligesom alle vores tidligere projekter hos Lejerbo finansieret ved hjælp af et erhvervslån, som er en af NRGreens tre finansieringsmuligheder. Erhvervslånet er omfattet af EU-garantien, hvilket giver Lejerbo ekstra økonomisk sikkerhed og gør lånet særligt fordelagtigt. Læs mere om erhvervslån til solceller her. Erhvervslånet bliver afbetalt med det, som Lejerbo sparer i energiomkostninger, og på den måde skal de ikke finde ekstra penge i budgettet for at investere i vedvarende energi.

                          SKAL JERES VIRKSOMHED OGSÅ OMLÆGGE TIL BILLIGERE, VEDVARENDE SOLENERGI?

                          RING TIL OS PÅ +45 70 60 56 01, UDFYLD VORES KONTAKTFORMULAR ELLER SKRIV TIL OS PÅ INFO@NRGREEN.DK,
                          OG HØR HVORDAN VI KAN HJÆLPE JER TIL ET MERE KLIMAVENLIGT ENERGIFORBRUG.
                          Læs også

                          Læs videre

                          Ny finansieringsmulighed skal udbrede vedvarende solenergi

                          NRGreen giver virksomheder mulighed for at investere i solcelleanlæg ved hjælp af en operationel leasingaftale, som skal gøre det lettere for virksomheder at omlægge til vedvarende energi.

                          Bedre muligheder for den grønne omstilling

                          De danske virksomheder har et stort potentiale for at skabe en positiv påvirkning på Danmarks klimaaftryk, men det kan være kompliceret at få realiseret forskellige bæredygtighedsinitiativer. Dette ønsker NRGreen at ændre, og derfor giver vi vores kunder mulighed for at få finansieret deres solcelleanlæg på forskellige måder, så det passer til den enkelte virksomheds behov.

                          For at gøre det lettere for flere virksomheder tilføjer vi nu operationel leasing til vores finansieringsmuligheder. Den operationelle leasingmodel giver kunderne mulighed for at få installeret et solcelleanlæg på deres ejendom, tilpasset deres egne behov, uden at de selv skal eje det. I stedet kan de lease solcelleanlægget af NRGreens samarbejdspartner, og selv drage fordel af den grønne og billigere solenergi.

                          Vedvarende energi med økonomisk overskud

                          Operationel leasing er også kendt som Power-as-a-Service, og som det engelske navn antyder fungerer aftalen som en service i den aftale leasingperiode. Det betyder, at udgifterne til den vedvarende energi vil høre under driftsomkostningerne, og på den måde får virksomhederne et større økonomisk råderum til at foretage andre investeringer. Udgifterne til driftsomkostningerne vil blive dækket af de besparelser, som solcelleanlægget vil medføre i energibudgettet, og på den måde giver en operationel leasingaftale et økonomisk overskud for virksomhederne.

                           

                          ”Vi er glade for nu at kunne tilbyde en operationel leasingaftale til vores kunder,” fortæller Simon Borbiconi, medejer af NRGreen, og fortsætter: ”Økonomi må ikke være en stopklods for den grønne omstilling, og derfor har vi gjort det muligt for virksomhederne, at få finansieret deres solcelleanlæg, uden at det skal have en negativ effekt på deres finansielle situation. På den måde kan de spare på deres udgifter og samtidig gøre en vigtig klimaindsats, som ikke bare gavner virksomheden, men os alle sammen.”

                          Foruden den operationelle leasingaftale tilbyder NRGreen ligeledes finansiering i form af finansiel leasing og erhvervslån for at kunne skræddersy den bedste løsning til den enkelte virksomhed. Læs mere om den operationelle leasingaftale her, eller ring til os på +45 70 60 56 01 for at høre mere. 

                          ØNSKER I AT OMLÆGGE TIL VEDVARENDE ENERGI VED HJÆLP AF OPERATIONEL LEASING?

                          RING TIL OS PÅ +45 70 60 56 01, UDFYLD VORES KONTAKTFORMULAR ELLER SKRIV TIL OS PÅ INFO@NRGREEN.DK,
                          OG HØR HVORDAN VI KAN HJÆLPE JER TIL ET MERE KLIMAVENLIGT ENERGIFORBRUG.
                          Læs også

                          Læs videre

                          Alt at vide om solceller om vinteren

                          Giver et solcelleanlæg mening for jeres virksomhed, nu hvor vinteren nærmer sig? Det er et helt rimeligt spørgsmål, som vi hos NRGreen ofte bliver stillet af potentielle kunder. Dette spørgsmål vil vi besvare i denne artikel, hvor vi bl.a. kommer ind på skyggeindfald på solcellerne, samt hvor meget strøm solceller rent faktisk producerer om vinteren.

                          Kontakt os allerede i dag via vores kontaktformular eller på telefon 70 60 56 01. Så tager vi gerne en uforpligtende samtale med jer om, hvordan NRGreen kan hjælpe jeres virksomhed med et grønnere bidrag til vores fælles fremtid.

                          Når vinteren nærmer sig

                          Har jeres virksomhed investeret i et solcelleanlæg akkurat som vinteren er på vej? Så er der ingen grund til unødig bekymring – vintermånederne, og alt hvad dette indebærer, er helt velkommen når det kommer til solproduceret energi. Det er selvfølgelig værd at nævne, at de helt naturligt vil producere mindre strøm, end de fx gør i sommermånederne, men de producerer fortsat strøm. Dette er uanset, om I har investeret i et solcelleanlæg på taget eller et solcelleanlæg som en jordbunden løsning.

                          Hvis I endnu ikke har solceller på virksomhedens tagflade, men går og overvejer muligheden, så kontakt os på 70 60 56 01 eller udfyld denne kontaktformular. Med solceller har I som virksomhed en helt oplagt mulighed for at bidrage til en grønnere fremtid – en fremtid, som vi alle meget gerne vil kigge ind i mange år endnu. 

                          Ønsker I at læse mere om solceller, kan I gøre det her, hvor I i samme ombæring også kan læse om vores service af solcelleanlæg.

                          Hvad er det med solceller og vinter?

                          Hvis man går med tanker om at investere i et solcelleanlæg, kan spørgsmål som “Virker solceller om vinteren?” eller “Hvor meget strøm producerer solceller om vinteren?” godt trænge sig på. Disse spørgsmål er vigtige at kende svarerne på, inden man træffer beslutningen, og derfor har vi samlet svarerne til dig i denne artikel.

                          Ønsker du at læse mere om solceller, kan du gøre det her, hvor du i samme ombæring også kan læse om vores service af solcelleanlæg.

                          Solcellernes placering

                          Skyggeindfald på jeres solceller er en vigtig faktor at være opmærksom på. Dette er uanset, om det er vinter eller ej. Solceller virker nemlig ved hjælp af solens lys, og det vil have en negativ indvirkning, hvis de bliver placeret i skyggen. Vi vejleder selvfølgelig altid vores kunder om placeringen af deres specifikke solcelleanlæg, således at det er skræddersyet virksomhedens forhold. Som en generel huskeregel er det vigtigt at holde solcelleanlægget væk fra store træer, nabobygninger eller lign. Sørg for altid at placere solcelleanlægget under åben himmel, så det ikke bliver påvirket af unødigt skyggeindfald. På den måde får I gavn af solcelleanlægget hele året rundt.

                          Virker solceller om vinteren?

                          Vinterhalvåret består som bekendt ikke af årets mest solrige måneder. Solen skinner selvfølgelig hele dagen, men man vil langt oftere have dage, hvor der er grå skyer på himlen, frostklare overflader, og hvor det blot er solens lys, som er til at ane bag skyerne. Ordet solceller kan derfor godt snyde i sin bogstavelige betydning, for tager man ordet for pålydende, får man det fejlagtige indtryk, at det er solens stråler, som påvirker cellernes virkning. Skulle det være helt korrekt, kunne de kaldes for ‘lysceller’, da cellerne altså lader sig påvirke af lysindfald, og ikke solindfald, som ordet ellers indikerer. Sollyset skal dog kunne finde vej til solcelleanlægget, og derfor skal vi videre til en vigtig pointe vedrørende skyggeindfald på solcellerne.

                          Hvor meget strøm producerer solceller om vinteren?

                          Solceller producerer solceller strøm hele året, men som nævnt er vinteren også forbundet med flere grå dage og mørke aftener. Derfor forsvinder der helt naturligt en del af solens lys, som er dét solcellerne drives af.

                          Almindeligvis produceres omkring 5% af den samlede produktion i vintermånederne, december, januar og februar. Det betyder, at det bestemt ikke er en ubetydelig del af strømforbruget, der kan dækkes af solenergi i vintermånederne. Derfor er solceller en oplagt kilde til vedvarende grøn energi – hele året.

                          I denne graf har vi illustreret den samlede produktion af energi fra solcellerne fordelt på årstiderne. Heraf fremgår det at 37% produceres om foråret (marts, april og maj), 42% om sommeren (juni, juli og august) og 17% om efteråret (september, oktober og november).

                          Graf for solenergi fordelt på årstiderne.

                          Hvor meget strøm producerer solceller pr. kvartal?

                          Da solceller er en investering, som giver virksomheden besparelser hver måned, har det en stor og positiv indflydelse på virksomhedens økonomi. Derfor har vi ligeledes inddelt produktionen af solenergi i de kvartaler, som de fleste virksomheder opdeler deres regnskab efter, da årstiderne ligger forskudte af disse. Opdelt i kvartaler ser fordelingen således ud: 

                          Således vil 12% af solenergien blive produceret i 1. kvartal, da forårsmåneden marts indgår her. 2. kvartal er der, hvor den største mængde af energi bliver produceret med hele 43%, da juni måned, som er den mest solrige med de lange sommerdage, indgår i dette kvartal. 3. kvartal producerer 36%, da her fortsat er lange sommeraftener fra juli til september. I 4. kvartal produceres der 9% af solenergien, da oktober tæller med. 

                          VI ER ALTID KLAR TIL AT HJÆLPE JERES VIRKSOMHED MED AT OMLÆGGE TIL VEDVARENDE SOLENERGI – OGSÅ OM VINTEREN!

                          Er jeres virksomhed interesseret i at omlægge til grøn og vedvarende energi – så kontakt os allerede i dag. Det kan du gøre på telefon 70 60 56 01, sende os en mail på info@nrgreen.dk eller udfylde kontaktformularen.

                          Læs også

                          Læs videre

                          CASE: Herslev Bryghus

                          CASE: Herslev Bryghus

                          HERSLEV BRYGHUS: BESPARELSER MED SOLCELLEANLÆG

                          Øllene fra det økologiske gårdbryggeri, herslev bryghus, har fået en ekstra ingrediens I produktionen. De bliver nu brygget med vedvarende energi med solceller fra nrgreen.

                          • 18,60

                            Ton mindre CO2-udedning pr. år

                          • 118.443

                            kWh besparelse på forbrugsstrøm pr. år

                          • 144

                            kWp

                          Herslev Bryghus nyeste grønne initiativ

                          Da sommerferien er gik på hæld, fik Herslev Bryghus taget hul på deres nyeste grønne initiativ. De har hen over sommeren fået monteret deres nye tagbaserede solcelleanlæg fra NRGreen, som vil give det sjællandske bryghus betydelige CO2-besparelser.

                          Solcelleanlægget vil producere 118.443 kWh om året, hvilket svarer til 50 personers årsforbrug. Dette betyder, at mere end halvdelen af gårdbryggeriets energiforbrug vil blive dækket af vedvarende energi fra solcellerne. Dette understreger ikke kun anlæggets betydning, men sender også et stærkt budskab om, hvordan bæredygtig teknologi kan integreres i selv de mest energiintensive operationer. Herslev Bryghus’ beslutning om at investere i solenergi viser, hvordan erhvervslivet kan trives uden at gå på kompromis med miljøansvar.

                          Administrerende direktør ved Herslev Bryghus, Jacob Hermansen, ser det nye solcelleanlæg som en vigtig tilføjelse til gårdbryggeriets strategi for klima og miljø. ”Vi er meget glade for at have fået solceller på taget. Vores produktion kræver energi og for hver gang at vi kan bruge naturlige energikilder, så er vi tættere på målet,” fortæller han.

                          Naturen og bæredygtighed sættes i fokus

                          Naturen er et stort omdrejningspunkt for Herslev Bryghus, og solcelleanlægget er for bryggeriet en naturlig måde at få naturen inkorporeret i deres produkt. 

                          Vi tror på mere natur og mindre industri, og når vi bruger solen til at skabe energi, så er vi tættere på den natur, som vi forsøger at forædle i vores produkter. For vi brygger økologiske naturøl, med korn fra vores egne marker, og det er netop solen, der har fået kornet til at spire. Nu hjælper den os også med at brygge øllet,” forklarer Jacob Hermansen.

                          Bryghuset sørger desuden for at indtænke bæredygtighed i deres produktion på flere måder, og solcelleanlægget er blot deres nyeste bæredygtighedstiltag. Kornet stammer fra bryggeriets egne marker og bliver bearbejdet med hensyn til naturen og biodiversiteten. Derfor er det tagbaserede solcelleanlæg et naturligt led for bryghuset i deres strategi for at passe på den omkringliggende natur. 

                          Valget af et tagbaseret solcelleanlæg er en klog beslutning for Herslev Bryghus. Ved at placere solcelleanlægget på taget, så kan bryghuset producere vedvarende energi uden at forstyrre de omkringliggende naturområder, og i stedet udnytte et tagareal, som ellers ikke bliver brugt,” fortæller Simon Borbiconi, partner og medejer af NRGreen.

                          Betydelige CO2-besparelser

                          Skiftet til egen vedvarende energiproduktion signalerer bryghusets ønske om at være en frontløber inden for bæredygtighed i bryggeribranchen. Med investeringen i det nye solcelleanlæg følger nemlig også væsentlige CO2-besparelser fra produktionen. Herslev Bryghus sparer 18,6 tons CO2 om året i kraft af deres nye anlæg, hvilket svarer til, at køre 4,4 gange rundt om jorden i en gennemsnitlig personbil. Med solcelleanlæggets lange levetid, vil disse besparelser gøre sig gældende i flere årtier fremover. De positive tal vidner om, hvor effektivt solenergi kan bidrage til klimaforandringsbekæmpelse og bæredygtighedsindsatser. På denne måde styrker de deres insats inden for E’et (environmental) i ESG, ved at tage hensyn til miljøet og klimaet.

                          Gennem denne investering sætter Herslev Bryghus et inspirerende eksempel for andre aktører i branchen og beviser, at den bæredygtige vej også kan være til fordel for forretningen og økonomien.

                          Jacob Hermansen, administrerende direktør

                          Vi er meget glade for at have fået solceller på taget. Vores produktion kræver energi og for hver gang at vi kan bruge naturlige energikilder, så er vi tættere på målet.”.

                          Læs videre